You are currently viewing Kort nyt uge 49

Kort nyt uge 49

Magnus Carlsen har åbnet op for at dette VM måske blev hans sidste. I en podcast for “Unibet” fortæller han, at det ikke betyder helt det samme for ham længere, og derfor vil det eneste der kan lokke ham tilbage være en match imod det unge stjerneskud Alireza Firouzja.

Link til artikel fra norsk hjemmeside: https://www.vg.no/sport/i/x87GKG/magnus-carlsen-trolig-mitt-siste-vm


Der bliver stærk dansk deltagelse ved årets EM i lyn- og hurtigskak. GM Jonas Bjerre og GM Mads Andersen (fotoet øverst i artiklen) stiller til start fra den 17. december til den 19. december i turneringen, der spilles i Katowice i Polen. Der er i skrivende stund 609 tilmeldt i hurtigskak og “kun” 552 i lynskak, hvor Mads Andersen er seedet henholdsvis nr. 6 og 20, mens Jonas er seedet nr. 39 og 77.

Læs mere her: https://www.europechess.org/european-rapidblitz-chess-championship-2021-announcement/

Link til deltagerliste (hurtigskak): https://chess-results.com/tnr598822.aspx?lan=32&zeilen=99999
Link til deltagerliste (lynskak): https://chess-results.com/tnr598821.aspx?lan=32&zeilen=99999


På dr.dk er der blevet udgivet en fin artikel om Peter Heine Nielsen i forbindelse med Magnus Carlsens titelforsvar.

Artiklen kan læses her: https://www.dr.dk/sporten/kender-du-peter-heine-danskeren-danner-superduo-med-verdens-stoerste-skak-geni


Kort efter VM blev afsluttet, offentliggjorde Magnus Carlsen sit team i en video på Youtube. Dette har skabt kontrovers i Rusland, hvor flere prominente russiske skakspillere har været ude og kritisere Daniil Dubov for at hjælpe sin landsmands konkurrent.

Videoen kan ses på youtube her: https://www.youtube.com/watch?v=VEjEZuWatUgJan Timman fra Holland fyldte tirsdag den 14. december 70 år. Fra slutningen af 70erne og frem til midten af 90erne var han i verdenseliten. Da han toppede, blev han regnet som den bedste spiller udenfor Sovjetunionen – “the best of the West” blev han kaldt. Han var hollandsk mester 9 gange og deltog flere gange i Kandidatturneringen.

Jan Timman har været fast deltager i Copenhagen Open i en årrække. Her er han fotograferet i 2018, hvor turneringen hed Xtracon Chess Open. Foto: Thomas Vestergård