Verdensmesteren i byen

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Magnus Carlsen var onsdag aften hovedpersonen i en af dansk skaks mest spektakulære begivenheder nogensinde, Champions Battle 2019. En fyldt Cirkusbygning i hjertet af København lagde rammer til det storslåede show.

 

Konferencieren Ulla Essendrop bød Magnus Carlsen velkommen og spurgte, hvad han havde fået tiden ti at gå med i København. Besøg i Zoologisk Have og Tivoli samt lidt street basket, var svaret. Men Carlsen var glad for at være tilbage i Danmark for at spille skak, det var mange år siden sidst.

 

magnus ulla
Magnus Carlsen og Ulla Essendrop. Foto: Thomas Vestergård

 

tilskuerne
En fyldt Cirkusbygning. Foto: Thomas Vestergård

Først spillede Carlsen simultan mod 24 spillere, der var udvalgt af arrangementets sponsorer. Nogen havde vundet deres billet på f.eks. BTs Facebookside, andre havde kvalificeret sig gennem en firmaturnering etc. Aldersmæssigt strakte deltagerne sig fra 8-årige Sarah, der var sponseret af Folkehuset Absalon, til 78-årige tidligere danmarksmester Svend Hamann.

 

Styrkemæssigt strakte modstanderne sig fra begyndere til den Internationale Mester Jakob Aabling-Thomsen, der så sent som i påsken vandt rating i Landsholdsklassen.

 

hamann
Svend Hamann trækker mod Magnus Carlsen i simultanen. Efterfølgende fortalte Carlsen, at han godt vidste, at Hamann var en af de allerbedste danske skakspillere nogensinde, og at de havde haft et rigtig spændende parti. Foto: Thomas Vestergård

Carlsen var helt suveræn og vandt 24 – 0 i løbet af halvanden time. Partierne kan gennemspilles hos Chess24.

Efter en kort pause, interviewede hjerneforsker Peter Lund Madsen verdensmesteren om hvordan man tænker skak. Det blev en meget interessant seance, der startede på engelsk, men til salens begejstring sluttede på dansk/norsk. Interviewet, og hele det over 4 timer lange arrangement, kan genses på Dansk Skak Unions nye skakportal, Alt om skak. Her bliver alle partierne kommenteret af GM Sune Berg Hansen og Rune Friborg.

 

lund madsen_carlsen
Peter Lund Madsen interviewer verdensmesteren. Foto: Thomas Vestergård

Aftenens sidste programpunkt var mini-matchen mellem IM Jonas Bjerre og Magnus Carlsen. Også her var Carlsen benhård og vandt 2 – 0, selvom Jonas især i det sidste parti med de sorte brikker gjorde fin modstand og havde en lige stilling langt hen ad vejen.

 

bjerre carlsen
IM Jonas Bjerre og verdensmester Magnus Carlsen. Foto: Thomas Vestergård

Efter matchen spurgte Ulla Essendrop Magnus Carlsen, om han havde et godt råd til Jonas. ”Når han er blevet så god i så ung en alder, så gør han det rigtige. Det skal han bare blive ved med.” var svaret.

Lidt før kl. 23.00 klappede de mange tilskuere af kombattanterne og en fantastisk aften var slut.

Gense hele aftenen her: altomskak.dk

Partier kan ses på Chess 24.