Skak-Oscar uden afstemning

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Klik her

 

Dansk Skak Union havde glædet sig til at kunne præsentere resultatet af afstemningen om Årets Skakspiller her på skak.dk den 2. januar, sådan som det er traditionen. Men desværre ikke i år. Da afstemningen lukkede 1. januar kl. 18.00 kunne webmasteren konstatere et større antal stemmer i serier og mønstre, som indikerede uautoriseret brug af medlemmernes navne til deltagelse i afstemningen, og vi har derfor i de seneste døgn taget kontakt til et repræsentativt antal af de DSU-medlemmer, som ifølge slutlisten havde afgivet stemme. Og da mange svarede, at det ikke var deres stemme, måtte Dansk Skak Union træffe den tunge beslutning at erklære afstemningen for ugyldig.

 

Informationsudvalget, som har ansvaret for nominering og afstemning, opdagede valideringsproblemet umiddelbart før afstemningen skulle i gang og var klar til at droppe online-løsningen til fordel for en anden afstemningsmodel, men da alternativerne som følge af den åbne adgang til brugerdata på dsu.dk ikke tilbød væsentligt forbedret sikkerhed, overtalte jeg udvalget til trods alt at bruge online-løsningen. Også fordi jeg havde svært ved at tro, at nogen kunne finde morskab i at gå ind og spolere en fredelig afstemning for os skakfolk. Men det var desværre, hvad der skete. Jeg beklager situationen, både over for de nominerede, over for dem, der har afgivet deres stemme forgæves, og over for de medlemmer, hvis navne uden deres vidende kan være brugt til at stemme.

 

Som konsekvens af annulleringen har jeg opfordret de tre landstrænere sammen med informationsudvalgets tre medlemmer til at vælge Årets Skakspiller og top-10 blandt de allerede nominerede spillere. Da de seks som trænere og pressefolk jo hver for sig i forvejen havde gjort sig deres tanker om placeringerne, vil de inden for 24 timer, dvs. mandag den 4. januar, her på skak.dk kunne præsentere Årets Skakspiller som vinderen på en fælles top-10 liste.

 

Selv om denne løsning uden tvivl også fører til et retfærdigt resultat, er det naturligvis hensigten at vende tilbage til en rigtig afstemning blandt alle medlemmer af Dansk Skak Union, og med erfaringen fra dette år i sørgeligt frisk erindring er det et helt klart løfte, at den kun vil blive gennemført med en online-løsning, hvis den fuldt ud sikrer et retvisende resultat.

 

Poul Jacobsen