Sune Berg Hansen landstræner

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

På delegeretmødet fortalte jeg, at Dansk Skak Union var meget tæt på at ansætte stormester Sune Berg Hansen som landstræner. Jeg er glad for at kunne meddele, at de sidste detaljer nu er faldet på plads og at Dansk Skak Union har ansat Sune Berg Hansen som landstræner pr. 1. maj.

 

Langt de fleste af skak.dks læsere kender selvfølgelig den nye landstræner, men her følger en kort præsentation. Sune er 48 år gammel, stormester siden 1998 og syv gange danmarksmester. Sune har spillet på OL-holdet syv gange ligesom det er blevet til seks deltagelser på EM-holdet. Dertil kommer en lang række turneringssejre.

 

sune berg_hansen_april2019
Sune Berg Hansen ved DM i Svendborg. Foto: Thomas Vestergård


Sune Berg Hansen skriver her om sine visioner som landstræner:

Lidt visioner som ny landstræner
Hvad er mine styrker? Hvad er mine svagheder? Hvordan skal jeg arbejde med dem? Hvad skal jeg arbejde på først?

Den slags spørgsmål har jeg tumlet med hele mit liv – og da jeg var ung og fremadstormende spiller, havde jeg slet ikke svarene (og spildte en masse tid og gik en masse omveje – hvoraf nogle af dem var nødvendige). Men nu har jeg i hvert fald nogle af svarene – selvom andre selvfølgelig ikke er ligesom mig. Og det er en af mine visioner for jobbet som landstræner, at der bliver skabt et miljø, hvor alle hele tiden går lidt fremad og adder skills step by step. For det er sådan man bliver god, og når man har gjort det længe nok, ser det helt magisk ud.

Min tilgang vil være mere individuel end tidligere set – hvilket både afspejler mine tanker om, hvad der er mest effektivt, men også at spillermaterialet er et på niveau, hvor de har brug for individuelle træningsplaner og mentorer. Det mere generelle mere hører til hos ungdomstræneren – som jeg forventer at få et godt og tæt samarbejde med. Dermed ikke sagt der ikke bliver træningssamlinger, men det vil blive i mindre omfang og vil være meget specifikt målrettet, når det sker.

Lige nu har vi en stærk generation og en fantastisk spændende ung generation på vej, så det er en ære at få lov at give det jeg kan til at de bliver så gode som muligt.

Mit oplæg til jobbet er at forsøge at være så åben som muligt omkring hvad der bliver gjort og hvorfor. Målene/succeskriterierne vil også blive meldt klart ud. Derudover håber jeg at landshold/elite kan gøres meget mere tilgængelige for DSU’s medlemmer – de skal være helte og rollemodeller.

Jeg glæder mig til at opgaven og håber at DSU’s medlemmer vil støtte op om eliten og landsholdet.

 

Sune Berg Hansen


 

Jeg vil godt benytte denne lejlighed til at sige tak for et godt samarbejde til Eliteudvalgets to andre medlemmer, Mads Boe og Kåre Kristensen, der begge loyalt har fulgt de retningslinjer, som HB har udstukket for elitearbejdet, og har arrangeret interessante træningssamlinger og opnået fine sportslige resultater for f.eks. OL-holdet.

 

Både Mads Boe og Kåre Kristensen er overordentligt tilfredse med løsningen med Sune Berg Hansen som landstræner. 

 

Mads Boe og Kåre Kristensen træder nu ud af Eliteudvalget.

 

Med venlig hilsen

 

Poul Jacobsen