Nyt fra FU og HB

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Søndagens HB møde skulle bl.a. behandle flere emner vedrørende Divisionsturneringen, og også Divisionsturneringsudvalgets forslag til turneringsprogram, og atter en gang havde udvalget gjort et grundigt forarbejde, så forslaget som lige nu kan tilgås fra øverste højre hjørne af skak.dk blev godkendt.

Fra 2. HK blev der stillet forslag om at Divisionsturneringen ikke længere skulle begrænse en spiller fra at deltage i Hovedkredsholdturneringer. Forslaget blev vedtaget med klart flertal, idet kun 1. HK og 6. HK var imod, mens resten stemte for. Det skal understreges at vedtagelsen udelukkende gælder for Divisionsturneringen, de enkelte hovedkredse kan stadig lave begrænsninger i egne regelsæt.

 

divi 2018

Fra den afsluttende dobbeltrunde i Xtracon-Skakligaen 2018. Foto: Thomas Vestergård

Lager- og arkivplads. Pt. lejer Unionen et Boxit arkiv i Kolding, som indeholder vort arkiv. Der kan ikke stoppes mere ind i dette, så vi skal bruge yderligere plads. Indkøbet af endnu mere udstyr til Sommerskaklejr og yderligere liveudstyr betyder at der skal betydelig plads til at opbevare dette. Formandens garage hvor det hidtil har været opbevaret er ikke længere stor nok, så vi skal have fundet mere plads, og vel at mærke plads som er sikker, tør, tempereret og tilgængelig når vi har brug for det. Hvis nogle af vore medlemmer skulle have velegnet plads hertil som DSU kan leje, må de meget gerne kontakte Forretningsudvalget med nærmere information herom.

Ærgerlig hændelse. Under mit besøg i København den 24. august blev jeg gjort bekendt med, og fik bekræftet fra anden side, en grim og trist racistisk tildragelse i en af vore skakklubber. Kort fortalt aflægger nogle få unge kvinder et ca. 15 minutter langt besøg i en skakklub, inviteret indenfor af en kendt skakspiller, som beretter til mig efterfølgende ”Straks efter de er gået siger et klubmedlem noget i retning at “Føj, hvor er det ulækkert. De skal slet ikke sætte fod her i klubben eller i Danmark” (det er ikke et citat). Kvinderne bærer alle muslimsk hovedtørklæde. Jeg snakker med manden og siger at jeg ikke er enig med ham, at de selvfølgelig er velkomne, og at det var mig der inviterede dem indenfor. Han er ikke enig i at muslimer er velkomne i klubben. Han går i vrede”

Jeg tager på det kraftigste afstand fra sådan adfærd, og kan ikke tydeligt nok understrege, at alle, uanset alder, køn, nationalitet, politisk eller seksuel orientering er velkomne i Dansk Skak Union, så længe de opfører sig som man forventer i foreningslivet. Jeg er nødt til at sige at vi alle – både ledere og klubmedlemmer, som dyrker og nyder vor sport – har et fælles ansvar for at t
age afstand fra og sætte en stopper for enhver form for nedværdigende behandling af andre mennesker – racisme, sexisme eller mobning hører ganske enkelt ikke hjemme i Dansk Skak Union.

 

Vi skal være en organisation hvor man trygt kan sende sine børn eller sig selv hen, uden at frygte for ubehageligheder fra andre mennesker – det er en fælles pligt og ansvar vi skal varetage.

 

Med venlig hilsen

 

Poul Jacobsen, formand for Dansk Skak Union