Velbesøgt Odensemesterskab i nye rammer

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

FM Kristoffer Dyrgaard fra FREM Skakklub skriver dagligt til skak.dk om Odensemesterskabet der endte med at samle 110 deltagere:

 

Fredag d. 13. Oktober kl. 19 kunne der bydes velkommen til et rekordsstort Odensemesterskab.

 

Siden august har turneringen været fuldt booket og arrangørerne i Frem Skakklub vil i den forbindelse gerne takke for den store interesse, der fortsat er at finde for turneringen. Enkelte sene afbud skal derfor ikke have lov at påvirke hvad, der forhåbentligt igen bliver en hyggelig skakweekend i Odense midtby.

 

Turneringen bliver traditionen tro afholdt på Giersings Realskole i Odense midtby, men da skolen har udvidet siden sidste år kan samtlige deltagere finde plads i samme sal; en ramme om skakken, hvor landsholdsspillerne og basisspillere finder fælles fodslag – nemlig at spille skak!

 

 

Første runde er lige startet. Foto: Kristoffer Dyrgaard

 

Mediebesøg

 

At turneringen i år kan bryste sig af deltagelse fra to nykårede Europamestre var ikke gået pressens næse forbi. Derfor fik de mange deltagere ved velkomsten selskab af journalister fra både lokalavisen og TV2/Fyn. Sidstnævnte interviewede bl.a. Jonas Bjerre og sendte senere live fra spillestedet; vi håber, at alle deltagere kunne se igennem fingre med det forstyrende element, som gjorde det muligt at få skakken i mediebilledet. Indslaget kan ses nedenfor:

 

VIDEOKLIP FRA TV2/FYN

 

Fredelig fredag eller viljen til sejr?

 

Med mediebesøg veloverstået kunne fokusen rettes mod skakken. Hvorvidt de nye rammer ville pirre kampgejsten eller øge motivationen for at starte turneringen fredeligt måtte vise sig.

 

Arrangørteamet bemærkede tidligt en relativt stor interesse for sidstnævnte set ud fra de tidligere resultater, der tikkede ind på stævnekontoret. Denne observation blev dog senere gjort til skamme, da spillesalen op mod første tidskontrol begyndte at dæmre af nerver pga. tidsnød m.m.

 

Kampgejsten blev også bemærket på LIVE-siden, hvor 12 partier kan følges under hver runde – inkl. afstemning for de sidste 3 partier via afstemning på Frem Skakklubs hjemmeside. Allan Stig noterede sig, at ”landsholdsspillerne gik i kødet på hinanden” og endda med en efterfølgende landsholdssamling mandag-tirsdag i forlængelse af turneringen.

 

Ligesom Mester 4, Mester 7, Basis 1 og Basis 6 viste mesterskabsgruppen (IM gruppe 1), hvordan man kæmpede for sagen. Tre afgørelser ud af tre mulige lover fantastisk godt for de følgende dages kamp om titlen som Odensemester 2017.

 

De to Europamestre fik ikke den bedste start på turneringen, da Jesper Thybo og Jonas Bjerre endte med at tabe til hhv. Mads Hansen og Igor Teplyi. Det skal dog stadig blive spændende at følge resultaterne de næste dage.

 

Link til live: HER (Mester 6 er rundens livegruppe udover IM-grupperne)

 

Link til resultater for turneringen: HER

 

Link til FREM Skakklubs hjemmeside: HER