Xtracon Chess Open 2017

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Danmarks største skakturnering spilles i år fra lørdag den 22. juli til søndag den 30. juli i de sædvanlige smukke omgivelser på Konventum i Helsingør. I skrivende stund er der 240 tilmeldte, hvilket er over det tilsvarende niveau på samme tidspunkt sidste år. I 2016 endte deltagerantallet på 398. I år kan man meget vel komme over 400 deltagere, måske står rekorden på 429 deltagere fra 2015 for fald.
 

konventum sommer2012

Konventum i Helsingør. Foto Thomas Vestergård

 

Af de 25 tilmeldte stormestre, har 11 over 2600 i rating. Her følger top ti:

 

1. GM Nikita Vitiugov, Rusland, 2731
2. GM Baadur Jobava, Georgien, 2713
3. GM Nigel Short, England, 2688
4. GM Krishan Sasikiran, Indien, 2669
5. GM Eduardo Iturrizaga Bonelli, Venezuela, 2663
6. GM Ivan Sokolov, Holland, 2629
7. GM Jon Ludvig Hammer, Norge, 2621
8. GM Ivan Saric, Kroatien, 2618
9. GM Simen Agdestein, Norge, 2604
10. GM Daniele Vocaturo, Italien, 2604

 

Den russiske stormester Nikita Vitiugov ligger lige pt. nummer 26 i verden.

 

Længere nede i feltet ses gamle kendinge som den tidligere VM udfordrer Jan Timman fra Holland og GM Jonny Hector fra Sverige. Hector bor I Helsingør og har vundet turneringen tre gange (2000, 2006 og 2012).

 

De danske forhåbninger må hvile på danmarksmester Mads Andersen, GM Allan Stig Rasmussen og GM Lars Schandorff, der er de tre højst ratede danskere i turneringen. Men det bliver også spændende at se de unge talenter IM Jesper Thybo, IM Martin Percivaldi, FM Tobias Rostgaard, IM Martin Haubro, FM Jonas Bjerre, FM Filip Boe Olsen og FM Mikkel Manosri Jacobsen i det skrappe selskab.

 

Man kan som vanligt tilmelde sig helt op til kort før første runde, men tilmelder man sig inden 1. juli, er der 100 kr. på rabat på indskuddet.

 

Sideløbende med hovedturneringen er der en række andre arrangementer. Det åbne Danmarksmesterskab i problemskakløsning afholdes den 24. juli. Parlyn spilles onsdag d. 26. juli, den ordinære Lynturnering spilles fredag 28. juli. CCF Børne Cup 2017 er den 29. juli, Pubquizen også den 29. juli. Simultanen er endnu ikke kommet på plads, men GM Ivan Sokolov holder foredraget “Material imbalance” tirsdag den 25. juli. Også GM Jan Timman holder et foredrag. Datoen er den 27. juli. Mon ikke det bliver et tilløbsstykke, da emnet er den danske skak-legende Bent Larsen.

 

jan timman

Jan Timman holder foredrag om Bent Larsen ved Xtracon Chess Open. Foto: Thomas Vestergård


Hjemmeside: http://xtraconchessopen.dk