You are currently viewing Serverskift og ny hjemmeside

Serverskift og ny hjemmeside

Som der tidligere er informeret om, skifter Unionen hjemmeside, og ved samme lejlighed skifter vi også serverplatform, fremover kører vi med Windows server og WordPress. Hvis alt går vel klares skiftet i weekenden 18. – 20. september, og forhåbentlig går det uden alt for mange tekniske problemer. Skulle det drille alt for meget, udsættes skiftet til weekenden efter.

Det er samtlige vores hjemmesider der skal flyttes over på den nye server, så det er et større projekt. Vi er allerede i gang – liveskak.dk – skak-dm.dk og danbase.skak.dk er allerede flyttet og onsdag i denne uge er det planen at flytte kartotek.skak.dk – turnering.skak.dk – holdskak.skak.dk og rating.skak.dk, mens skak.dk flyttes den 19. eller 20. september.

Som med alt andet kan der sikkert gå noget galt her også, så man skal være forberedt på at der kan opstå problemer med den normale service. Hvis man oplever problemer med det ene eller andet, så prøv igen senere – vi arbejder naturligvis fokuseret på at opretholde eller genetablere normal service hurtigst muligt.

Når den nye skak.dk ser dagens lys er den langtfra færdig, og mange vil sikkert mene at vi burde vente til det er tilfældet. Imidlertid er det af forskellige tekniske grunde nødvendigt at det sker i løbet af september, så derfor har vi valgt at starte ud med det som er færdigt. Gamle nyheder og data konverteres i det omfang det er muligt, og lægges ind i den nye hjemmeside, og det er ambitionen at vi løbende vil informere om hvor langt vi er nået i processen.

Den nye side kommer til at se meget anderledes ud end vi er vant til. Det er helt bevidst, da vi i meget højere grad vil forsøge at gøre ikke-medlemmer interesserede i at se sig om på vores site, og i sidste ende interesserede i at blive medlemmer. Indgangssiden vil derfor i høj grad komme til at fremstå som en portal, hvorfra man vælger den del af hjemmesiden man er interesseret i, uanset om det er nyheder, man vil læse om korrespondanceskak, se en træningsvideo eller tilmelde sig en turnering. For de rutinerede brugere vil det sikkert føles lidt uvant, men vi regner med man hurtigt vænner sig til de nye omgivelser.

På en ny hjemmeside vil der sandsynligvis være tekniske detaljer der skal rettes, ting som kunne fungere anderledes og bedre eller ønsker til noget vi slet ikke har tænkt på. Vi opretter derfor en særlig mailadresse hvortil man kan sende fejlmeddelelser, konstruktiv kritik og forslag til forbedringer.

Poul Jacobsen

skak dk