Uge 43s tilbud hos Dansk Skaksalg

Denne uges slagtilbud i Dansk Skaksalg er Lars Bo Hansens: ”How Chess Games Are Won And Lost.” Den fås til kun 149,- kr. (normalpris 219,-).

Af Trine Treppendahl
Her er lidt om bogen:
Lars Bo Hansen: “How Chess Games Are Won And Lost.” Gambit 2009. 256 pp.

Traditionelt er skakpartier blevet inddelt i tre stadier – åbning, midtspil og slutspil – og der er blevet fremsat principper for hvordan hvert enkelt stadie håndteres. Alle skakspillere vil vide, at disse principper alt for sjældent er en hjælp til at finde det bedste træk.

I dette vigtige værk fremlægger Lars Bo Hansen, stormester og professionel underviser, skak som et spil med fem stadier og forklarer, hvad man bør og ikke bør på hvert stadie: åbningen, overgangen til det tidlige midtspil, midtspillet, strategiske slutspil og tekniske slutspil.

Med et væld af eksempler både fra egen og kollegernes praksis diskuterer Hansen typiske fejl og faldgruber og viser, hvordan man håndterer de nuancer der gælder på hvert stadie. Han giver også gode råd til hvordan man arbejder med sin skak i ethvert aspekt af spillet. Af særlig værdi er hans forklaring på, hvordan man studerer typiske midtspil, og af at midtspilsforberedelser – et forsømt område for de fleste spillere – både er mulige og nødvendige.

Lars Bo Hansen er stormester og har vundet DM to gange. Han har repræsenteret Danmark ved fire OL og vandt bronzemedalje for sin individuelle præstation i 1990. Blandt hans mange turneringssejre kan nævnes førstepladser i Copenhagen Open i både 1997 og 2000. Udenfor brættet underviser og forelæser han i businessstudier med særlig fokus på marketing, organisation og strategi.

Trine Treppendahl

Se mere her: www.skaksalg.synonym.dk