Hr. og fru Lubbe indtog Fredericia

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Fredericia 16_Nyhed184_IMG_3487

Det tyske ægtepar Nikolas og Melanie Lubbe indtog de to første pladser i Fredericias IM-turnering. Han blev nummer ét ved at besejre fruen i sidste runde. Melanie Lubbe opnåede dog IM-norm.

 

Johnni Marcussen, der også har taget de ledsagende fotos, beretter:

 

Ægtepar tog turneringssejr og IM-Norm

Søndag sluttede Fredericia Chess 2016, og det endte i en stor succes for det tyske ægtepar Lubbe. WGM Melanie Lubbe gik ubesejret gennem de første 8 runder, hvor hun scorede 6½ point, hvilket gjorde, at hun allerede inden sidste runde havde sikret sig en IM-norm, hvilket var hendes anden af slagsen.

 

I sidste runde stod hun overfor sin mand, IM Nikolas Lubbe, som var et ½ point efter inden runden. Nikolas skulle derfor vinde for at sikre sig turneringssejren, imens Melanie ville vinde turneringen med remis. Her trak Nikolas dog det længste strå og tilføjede Melanie hendes første nederlag i turneringen.

 

Nikolas gik derimod ubesejret igennem med 7/9 og vandt turneringen for 2. gang efter sin sejr i 2014. Melanie blev nr. 2 med 6½ point, imens FM Jesper Thybo tog 3. pladsen med 5½ point.

 

For klubbens repræsentant, IM Jens Ove Fries Nielsen, startede turneringen skidt med 1 point af 6 mulige, men han sluttede stærkt af med 3 sejre og rykkede derfor op til en delt 5. plads.

 

Fredericia 2016_foto_Johnni_M

 

Spændende finaleparti om plads i næste års IM-gruppe

I den sideløbende EMT blev der i Kandidatklassen spillet om en plads i næste IM-turnering og også her fik vi en finale i sidste runde, da Rasmus Thøgersen og Simon Pil Wilbrandt mødtes.

 

Rasmus skulle vinde for at blive nr. 1, imens Simon kunne nøjes med remis. Rasmus spillede derfor frisk til, men i sidste ende vandt Simon, hvorfor det er ham, som bookede en plads næste gang, at vi indbyder til IM-skak i Fredericia.

 

Genvalg til spillestedet

Det var også første gang på vores nye spillested, og spillestedet bestod testen og er et oplagt valg, når vi vender tilbage i 2017.

 

Link til Fredericia 2016-turneringen

 

I alt havde vi 120 deltagere med i IM, Rapid Chess og EMT’en tilsammen, og dette er vi i Fredericia meget tilfredse med, men selvfølgelig er der plads til endnu flere deltagere næste år.