Har du overvejet at spille E-skak?!

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Brian Lundgaard_e-skak

Efter skakserveren lukkede i foråret har enkelte brugere spurgt om hvordan de så kunne finde en modstander i DSU-regi, hvis man gerne ville have et parti skak med et andet menneske og ikke har tid eller lyst til en klubaften.

 

Der er mange tilbud på nettet, også uden for DSU, men på forsiden af skak.dk ligger der helt nede i højre hjørne et lille gråt felt hvor der står “e Skak.dk internet skakklub”.

 

Link til e-skak

 

Manden på topbilledet er Brian Lundgaard, der har stiftet e-skakklubben, som gerne tager imod nye medlemmer. Han fortæller at E-skakklubben eller eskak.dk har eksisteret i forskellige udgaver siden 2001.

 

Så e-skak er altså ikke nyt, men kunne være en ny mulighed for dig, som måske savner serveren og ikke tidligere har stiftet bekendtskab med e-skak.

 

E-skak er et gratis tilbud

– Klubben er gratis at bruge, men en hel del brugere bidrager frivilligt til klubbens drift. Klubben er baseret på e-mailskak. Det vil sige, at man trækker online og afventer, til modstanderen har trukket, hvorefter man logger ind og trækker igen. Der er mulighed for at spille korttidsskak også, hvor man spiller færdig i en session med fx 5 minutter til hele partiet, siger Brian Lundgaard og uddyber herunder de forskellige muligheder.

 

 

Masser af turneringer

Der er 370 aktive brugere i klubben og løbende klub-, hold- og knockoutturneringer. I klubturneringen deltager typisk over 200 brugere i grupper af 11 spillere, hvor man spiller alle mod alle.


Vinderen af gruppe 1 kan kalde sig klubmester indtil den næste klubturnering er afsluttet. Partierne afvikles med 2 måneder til hver spiller til hele partiet.


image001 Michael_Daugaard_F._Srensen_e-skak_

På det lille foto med rammen ses Michael D. F. Sørensen. Hans hold er mangedobbelt vinder af e-holdturneringen, og han var klubmester i fire sæsoner fra 11. til 14. klubturnering og har vundet mange KO-turneringer. 


Holdturneringen har deltagelse af ca. 50 hold, som spiller i 7 divisioner. De to bedste placerede hold rykker en division op efter afsluttet sæson. Holdene består af fire spillere, som hver i sær møder de seks andre spiller på samme bræt. Der spilles med en måned til hver spiller til hele partiet.


Endelig er der knockoutturneringen, som afvikles som matcher over to partier mod en anden spiller. Vinderen går videre til næste runde. Disse partier afvikles med 14 dage til hele partiet til hver spiller.

 

Du kan selv oprette en e-turnering

Ud over disse faste turneringer er der mulighed for at oprette egne turneringer med valgfri tidskontrol og med skiftende deltagerantal – det simpelste er udfordringer af en anden spiller til et eller to partier.


Mange spillere benytter tilsyneladende denne mulighed til at bevare kontakten med gamle skakvenner. Under partiet er der adgang til at skrive korte eller længere hilsener til modstanderen. Man kan også oprette turneringer op til 11 deltagere. Der er særlige tematurneringer, hvor man kun spiller hvid eller sort, og hvor man kan vælge partiets startstilling i en database med en lang række åbningstyper.

 

Teknisk udfordring er løst
Indtil 2015 havde klubben den udfordring, at brættet blev afviklet som java-script. Mange brugere havde udfordringer med at få dette bræt til at virke. Denne udfordring er nu blevet løst sådan, at brættet fungerer i alle moderne browsere og giver mulighed for, at brugeren selv kan vælge størrelse og farve på brættet. Der er integreret et analysebræt, som viser den aktuelle stilling og giver mulighed for at spille stillingens muligheder igennem.