Vang Glud vandt Maratonlyn

IM Jakob Vang Glud (Billedet til venstre) vandt SPARLolland Maraton, der blev afholdt lørdag i Næstved.

Næstved Skakklubs formand, Nils Linde Olsen, skriver bl.a.:

“42 skakspillere havde sat hinanden stævne på Grønnegades Kaserne hele lørdagen i SPARLolland Maraton, som er en alle-mod-alle-turnering. Hver deltager spiller 41 partier af 10 minutters varighed, så der var en vis træthed at spore blandt mange, da præmierne blev overrakt ved 21-tiden.

Det var kun andet år, at Næstved Skakklub arrangerede turneringen, men den er allerede en institution i dansk skak. Deltagerne kom fra hele landet men flest fra lokalområdet. Alderen gik 8 til 65, og humøret var højt undervejs, ligesom der blev spillet en masse spændende skak.

Turneringen var også meget stærk i toppen med deltagelse af Danmarks nyeste stormester, Allan Stig Rasmussen, fra Jetsmark. Han fik dog ikke helt spillet til at køre, og i stedet vandt feltets næsthøjest ratede, den internationale mester Jakob Vang Glud, fra Helsinge Skakklub med imponerende 40 point ud af 41. Jakob afgav kun to remisser. Nr. 2 blev sidste års vinder, Mads Boe, fra Århus med 38,5 points, medens Søren Bogø fra Furesø blev nr. 3 med 38 points. Brian Schyberg fra Næstved klarede sig fantastisk flot og blev nr. 4 med 37 points foran Allan Stig Rasmussen med 36,5, der også måtte bøje sig i det indbyrdes parti. Denne præstation indbragte Brian en af specialpræmierne fra SPARLolland.”

Hjemmeside: http://www.naestvedskakklub.dk/