You are currently viewing Frem og Fredericia nye hold i Skakligaen

Frem og Fredericia nye hold i Skakligaen

De to førende hold i 1. Division gruppe 1 og 1. Division gruppe 2 holdt fast i deres forspring med en overbevisende indsats i 7. og sidste runde søndag.

I 1. Division gruppe 1 blev Frem en sikker oprykker med en 5½ – 2½ sejr over ØBROs andethold. Da de nærmeste forfølgere fra Evans tabte stort til Furesø, der inden sidste runde lå på en nedrykningsplads, endte Frem 6 brætpoint foran Evans. Nedrykningen endte hos Brønshøjs andethold, der må en tur ned i 2. Division sammen med Næstved.

Fotoet af Frems hold øverst i artiklen er fra en tidligere runde og lånt fra Fyns Skak Union.

I en pressemeddelelse skriver Frem bl.a.:

Frem Skakklub fra Odense er klar til at dyste mod landets allerbedste skakklubber. Fra næste sæson står der stormestre på menuen, når holdet stiller op i Danmarks bedste række, Skakligaen. Det står klart, efter holdet søndag 12. marts med en afsluttende sejr i syvende og sidste runde i 1. division gruppe 1 sluttede som vinder af rækken.

Frem Skakklub har bejlet til oprykningen i flere år. I de sidste 13 sæsoner i 1. division er det blevet til fem andenpladser og ditto tredjepladser, så klubben har været helt tæt på at opnå pladsen i det fineste selskab herhjemme. Derfor er det da også med stor glæde, at det endelig er lykkedes at indfri ambitionen om at prøve kræfter med landets bedste række.

– Oprykningen til Skakligaen er en kæmpe milepæl for Frem Skakklub. Det har været et mål gennem flere år, men de sidste marginaler har manglet. Derfor er vi helt utrolig stolte og begejstrede over, at det nu er en realitet, siger Bo Frehr Sørensen, formand i Frem Skakklub.

Sidste rundes resultater i 1. Division gruppe 1:
Caïssa Gladsaxe – Brønshøj II 4½ – 3½
Odysseus – Næstved 4 – 4
Furesø – Evans 6 – 2
ØBRO II – Frem 2½ – 5½

Tre af Frems spillere, IM Mads F. B. Hansen, Tobias Ilsøe Jensen og Alexander Le Besq scorede 5½ af 7 og deler topscoreværdigheden med Gert Aagaard fra Evans og Aryan Mollasoltani fra Caïssa Gladsaxe.

Frems IM Mads F. B. Hansen scorede 5½ af 7. Foto: Thomas Vestergård

Slutstillingen i 1. Division gruppe 1:

 1. Frem, 38 brætpoint, 12 matchpoint
  ——
 2. Evans, 32 brætpoint, 11 matchpoint
 3. Odysseus, 29½ brætpoint, 9 matchpoint
 4. ØBRO II, 28 brætpoint, 6 matchpoint
 5. Caïssa Gladsaxe, 26½ brætpoint, 6 matchpoint
 6. Furesø, 26 brætpoint, 4 matchpoint
  ——-
 7. Brønshøj II, 24½ brætpoint, 5 matchpoint
 8. Næstved, 19½ brætpoint, 3 matchpoint

Fredericia sikrede sig tidligt i kampen de 2½ point som var nødvendige for at bevare førstepladsen i 1. Division gruppe 2. Modstanderen var de nærmeste forfølgere fra Jetsmark, der stillede op uden GM Allan Stig Rasmussen på bræt 1. Kampen endte til sidst 4 – 4. Fredericias IM Jens Over Fries Nielsen og Jetsmarks Jakob Rathlev delte topscoreværdigheden i divisionen med 6 point af 7 mulige.

Sidste rundes resultater i 1. Division gruppe 2:
Silkeborg – Aarhus/Skolerne II 3½ – 4½
Jetsmark – Fredericia 4 – 4
Aalborg – SK1968 II 3 – 5
Nørresundby – Esbjerg 3 – 5

Slutstillingen i 1. Division gruppe 2:

 1. Fredericia, 38½ brætpoint, 13 matchpoint
  ——
 2. Jetsmark, 35 brætpoint, 11 matchpoint
 3. Esbjerg, 28 brætpoint, 8 matchpoint
 4. Silkeborg, 27 brætpoint, 5 matchpoint
 5. Aarhus/Skolerne II, 26½ brætpoint, 8 matchpoint
 6. Aalborg, 25 brætpoint, 5 matchpoint
  —–
 7. SK1968 II, 23 brætpoint, 4 matchpoint
 8. Nørresundby, 21 brætpoint, 2 matchpoint

Oprykkere i de øvrige divisioner:

 • 2. Division gruppe 1: BMS II
 • 2. Division gruppe 2: Læseforeningen
 • 2. Division gruppe 3: Viby
 • 2. Division gruppe 4: Viborg

Link til Divisionsturneringen: https://holdskak.skak.dk/TeamTour/index/79