You are currently viewing 4. plads til Jens Kristiansen

4. plads til Jens Kristiansen

Inden sidste runde førte GM Jens Kristiansen senior VM i Italien i den ældste gruppe, +65, med et halvt points forspring til forfølgerne. Det blev en nervepirrende runde, hvor Jens Kristiansen ifølge computeren kom skidt ud af åbningen mod GM Jose Luis Fernandez Garcia (2358) fra Spanien, men holdt sammen på stillingen med det yderste af neglene og kom ind i et uligefarvet løberslutspil, der ved præcist spil er remis. Det sidste kan man slå op i slutspilsdatabaser, men vi er jo kun mennesker, og den spanske stormester spillede meget overbevisende og kunne bogføre hele pointet efter 66 træk.

Dermed måtte Jens Kristiansen nøjes med en 4. plads, der dog trods alt udløste en præmier på 1.500 Euro svarende til 11.000 danske kroner.

På bordet ved siden af var forhåndsfavorit GM John Nunn godt spillende og slog uden de store problemer IM Bogdanov fra Ukraine. Dermed blev Nunn verdensmester med 9 point af 11 mulige. Kun Jens Kristiansen formåede at slå den nye verdensmester, der derudover vandt 8 partier og spillede to remis.

Mogens Thuesen tabte i sidste runde til GM Rainer Knaak (2457) fra Tyskland, men spillede ellers en fin turnering og vinder 20 ratingpoint.

I 50+ klassen blev Uffe Vinter-Schou nummer 10 efter sejr over GM Ketevan Arakhamia-Grant fra Skotland i sidste runde. IM Uffe Vinter-Schou vinder en smule rating og får en præmie på 600 Euro med hjem.

Verdensmester i 50+ klassen blev GM Zurab Sturua fra Georgien med 8½ point og bedre korrektion end GM Maxim Novik fra Litauen.

Turneringens hjemmeside: https://www.scaccomattissimo.com/assisi-2022-en/
Link til resultater på chess-results: http://chess-results.com/tnr691292.aspx?lan=32