You are currently viewing Slaget om Østersøen nr. 73

Slaget om Østersøen nr. 73

Den 24. februar 2024 kommer den 73. udgave af Slaget om Østersøen til at stå på skakplatformen Lichess.

Der er tale om otte af de ni østersølande, nemlig Danmark, Estland, Finland, Letland, Litauen, Polen, Sverige og Tyskland, som vil kæmpe om æren at vinde dette slag.

Det kunne foregå til lands, til vands og i luften, men vil blive udkæmpet virtuelt på skakbrætterne via https://lichess.org/team/the-battle-of-the-baltic-sea

I de 72 forgående turneringer har Sverige været det klart dominerende land, men Danmark vinder også af og til. FU medlem og organisator af turneringen, Arild Rimestad, har udformet en udførlig statistik over turneringer, der kan se her.

Betænkningstiden er som den altid har været: 3 minutter + 2 sekunder pr. træk.

Det spilles i arenaformat uden bersærk fra kl. 19.00-20.30 hver anden lørdag. Det næste slag efter på lørdag bliver således den 9. marts.

Hvis man er klub-, enkelt- eller netmedlem i Dansk Skak Union, så kan man blive en del af https://lichess.org/team/dansk-skak-union online og alle får også tilbuddet derefter, at blive en del af https://lichess.org/team/bbs-danmark. Selve slaget kan man tilmelde sig her: https://lichess.org/tournament/uX21ZV5n