You are currently viewing Ungdoms-EM slut

Ungdoms-EM slut

Ungdoms-EM i Antalya i Tyrkiet sluttede mandag eftermiddag. Det blev ikke til danske topplaceringer denne gang, og vi nåede desværre heller ikke en samlet score på 50%. Særligt sidste runde var lidt hård ved de danske vikinger, der kun fik en enkelt sejr udover en flok remiser. Var sidste runde endt med modsat fortegn, havde vi nogenlunde ramt de 50%.

Humøret i delegationen har været i top under hele turneringen, uanset at resultaterne ikke helt har været som man kunne ønske sig. Spillerne har bakket hinanden op på bedste vis, og har ikke ladet sig slå ud undervejs. Der har været en seriøs tilgang til læring: Der er blevet arbejdet godt med åbningsforberedelser, og vi har brugt en del tid på partigennemgang og hygge om aftenen efter runden.

Glade danske deltagere spiller lyn efter turneringen er slut

Selvom det blev til et markant ratingtab, er det jo ikke første gang, at det er set til et internationalt ungdomsstævne – og heller ikke sidste gang. Det gode er, at alle er blevet bedre spillere hernede, og at deres rating kommer tilbage med renters rente når de deltager i nye turneringer.

Kun Sauran Bekmukhanov, Vitus Bondo Medhus, CM Mikkel Vinh Løftgaard og FM Casper Liu Scorede over 50%. Havde Sauran eller Casper vundet deres parti i sidste runde, var de endt i top-20, hvilket ville have været rigtig flot, og ikke noget vi har gjort mange gange de seneste 10 år.

Sauran Bekmukhanov og FM Casper Liu – begge tæt på top-20

I morgen tirsdag er der hjemrejse efter en lang og hård turnering med masser af skak. Vi kommer til at savne det milde tyrkiske efterårsklima, men de fleste af os har fået nok af all-inclusive, og ser frem til en rugbrødsmad og et glas dansk mælk.

Link til partier fra turneringen: https://chess24.com/en/dashboard

Link til resultater fra turneringen: https://chess-results.com/tnr678929.aspx?lan=1&art=25&fedb=DEN&turdet=YES&flag=30

Link til hjemmesiden for turneringen: http://eycc2022.tsf.org.tr/