You are currently viewing Nye Seniordanmarksmestre

Nye Seniordanmarksmestre

Professor Elo fik helt ret i sine forudsigelser, da det var favoritterne, der løb med de to danmarksmesterskaber i Seniorskak, der netop er færdigspillet i Aalborg. I den yngste gruppe, 50+, var GM Henrik Danielsen som ventet helt suveræn, og scorede 7 af 7. Danielsen er dog i FIDE-sammenhæng islænding, så danmarksmesterskabet gik til FM Sandi Stojanovski, der scorede flotte 6 af 7.

I den ældste gruppe var FM Per Næsby Andreasen (på fotoet øverst i artiklen har Per Andreasen hvid mod tidligere DSU-formand Steen Juul Mortensen) meget overbevisende med 6 ud af 7 mulige point. Inden sidste runde førte Per Andreasen med ½ point ned til Jens Kølbæk og Mogens Thuesen; men skabet blev sat på plads med en effektiv gevinst i sidste runde:

Per Næsby Andresen kunne dermed få overrakt ærespræmien fra Aalborg Kommune samt 1.500 kr + et rejselegat på 4.000,- kr. Mogens Thuesen tog andenpladsen med 5½ point og Jens Kølbæk 3. pladsen med 5 point og bedre korrektion end Poul Erik Nørgaard Olesen.

Slutstillingen: https://turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=27167

Partier: http://liveskak.dk/2022/Aalborg/SeniorDM/live/