You are currently viewing Halvvejs i Antalya

Halvvejs i Antalya

Ved Ungdoms-EM i Tyrkiet er halvvejsmærket nået. Der er spillet 5 runder, og de 17 danske spillere er alle placeret lige omkring de 50%. Vi har ingen spillere over 3 point, så en topplacering er nok desværre ikke indenfor rækkevidde. Sauran Bekmukhanov fra Esbjerg lå ellers med 3 af 4 efter godt spil, men løb desværre ind i et nederlag i 5. runde, hvor han ikke helt spillede op til sit bedste.

Sauran Bekmukhanov

Emil Zander fra Kjellerup har i U12 endnu ikke tabt et parti i turneringen, og vil med en god slutspurt kunne blande sig i toppen af gruppen. Generelt vil en top-20 placering hernede være en mere end godkendt præstation. I U12 for piger har Sarah Sima Derlich også 3 point, efter skiftevis gevinst og tab. Vi håber kun kan bryde mønsteret i dag…

I U14 er Vitus Bondo Medhus, i lighed med Emil, ubesejret i turneringen med fem lange kampremiser. Den unge Vejlespiller plejer ikke at spille mange remiser, men her i Antalya kommer sejrene åbenbart først i anden halvdel af turneringen!

Daniel Tuk Jarlskov er med for første gang til et af de store internationale stævner. Daniel er gået meget frem den senere tid, og efter lige at have “aklimatiseret” sig hernede, er det blevet til to fine sejre i træk.

I U10 var August Jalving blandt favoritterne i forhold til rating, men løb ind i et meget ærgerligt nederlag i 1. runde, da han i en klar gevinststilling pludselig tabte et tårn. Det rystede ham så meget, at han også tabte i runden efter, men med tre efterfølgende sikre sejre, ser det ud til at August har fundet melodien igen.

“Københavnerbanden” klar til kamp. Fra venstre Casper Liu, Lukas Iskos, Paulius Meskenas, og Daniel Tuk Jarlskov.

Kun en enkelt dag har det været regnvejr hernede. Ellers er det dagligt skyfrit og op til 25 grader midt på dagen. Der er dog store temperaturforskelle i løbet af dagen, så man skal passe på for at undgå en forkølelse.

Vores program hernede er meget det samme hver dag. Efter morgenmad mødes vi til forberedelse, som der er afsat 1-2 timer til, alt efter hvor meget den enkelte har lyst til. Bagefter er der mulighed for en svømmetur i Middelhavet eller leg i poolen, hvorefter der er frokost. Efter frokosten slapper spillerne af, inden at der er kampstart kl. 15:00. Vi mødes 14:45 udenfor den blok vi bor i, og går fælles ned til runden i den kæmpe spillesal. Da der kun er mulighed for at komme 15 minutter for sent, et det vigtigt at vi mødes præcis som aftalt, da hotelområdet er kæmpestort, hvis der skal iværksættes en eftersøgning! Vi har lavet en Whatsapp gruppe hernede, og det fungerer rigtig godt i forhold til informationer m.m.

Efter partierne er der mulighed for partigennemgang med enten landstræner Rasmus Skytte eller undertegnede, inden vi ved 19-tiden går til aftensmad. Alt efter energiniveau tager vi en runde partier igen efter aftensmaden. Et par gange i løbet af turen er vi sluttet af med en lille løbetur på stranden, og et havbad inden det er sengetid.

Jeg har gennem årene deltaget i mange af de store internationale turneringer, og dette stævne hører til blandt de bedst arrangerede. Hotellet er som tidligere nævnt kæmpestort, og er vant til at håndtere langt mere end de 1000 skakspillere, som er på hotellet. Maden er virkelig god, og der er flere kæmpestore restauranter, som gør at der ikke er kø ved buffeten. Derudover er alle alkoholfrie drikkevarer inkluderet i prisen, så man kan på alle tidspunkter af dagen gå i baren og få sodavand, milkshakes m.m.

Landstræner Rasmus Skytte udleverer gaveposer til alle de danske deltagere

Resterende program for turneringen:
Fredag den 11. november kl. 13:00: 6. runde
Lørdag den 12. november kl. 13:00: 7. runde
Søndag den 13. november kl. 13:00: 8. runde
Mandag den 14. november kl. 08:00: 9. runde

Torsdag aften var IM Filip Boe Olsen med på teams til en gennemgang af, hvordan man kan bruge Chessbase til at forberede sig med. Udover de partier der kan findes med modstanderne på Chessbase, så kan man på nettet ofte finde mange af modstandernes online-profiler, og efter import til Chessbase, kan der være mange hundrede partier at tage udgangspunkt i til forberedelse af modstandernes svagheder i åbningen. Hjemme i Danmark sidder i øvrigt Christian Ringsmose fra Læseforeningen, og hjælper den danske delegation med at finde partier med alle vores modstandere.

Den danske delegation til Chessbasekursus.

Link til live: https://chess24.com/en/dashboard

Link til resultater fra turneringen: https://chess-results.com/tnr678929.aspx?lan=1&art=25&fedb=DEN&turdet=YES&flag=30

Link til hjemmesiden for turneringen: http://eycc2022.tsf.org.tr/