You are currently viewing Danmark – Bangladesh 3 – 1

Danmark – Bangladesh 3 – 1

Det danske landshold vandt for anden dag i træk. I dagens runde vandt holdet en stor sejr med 3 – 1 imod et hold fra Bangladesh med tre stormestre på holdet.

Danmark – Bangladesh: 3 – 1
GM Jonas Buhl Bjerre (2608) – GM Enamul Hossain (2377) 1 – 0
GM Mads Andersen (2587) – GM Ziaur Rahman (2424) 1 – 0
GM Jesper Søndergaard Thybo (2520) – FM Tahsin Tajwar Zia (2307) 1 – 0
GM Allan Stig Rasmussen (2550) – GM Niaz Murshed (2413) 0 – 1

GM Mads Andersen var først færdig i dagens opgør. Det blev til en sikker sejr med sort, hvor Mads hurtigt fik gennemført e5 med terrænfordel og frit officersspil. Hvid forsøgte desperat et kvalitetsoffer for at skabe modspil, men fik det aldrig.

Også GM Jesper Søndergaard Thybo (billedet øverst) så ud til at vinde et relativt stilrent parti med hvid. Ud af åbningen vandt han en bonde, og efter at dronningerne blev byttet af, fik modstanderen reelt aldrig modspil. Dermed er Jesper dansk topscorer indtil videre med scoren 5 point i 6 partier.

GM Jonas Buhl Bjerre var undervejs slemt på hælene. Modstanderen manglede en bonde, men havde meget aktivt officersspil. Flere gange havde modstanderen afgørende fordel, men missede gevinsterne. I stedet fik Jonas konsolideret stillingen og fik langsomt bygget en gevinststilling op. Gevinst i 47 træk.

GM Allan Stig Rasmussen var sidst færdig i dagens runde. Det blev desværre til et nederlag med sort i en Leningrad-hollænder. Hvid fik en lille fordel ud af åbningen efter afbytning af den sortfeltede løber, men fordelen tippede til Allans fordel, da han fik gang i bønderne på kongefløjen. Et gevinstforsøg efter dronningafbytning med at bringe kongen langt frem gav bagslag, da modstanderen med en smart taktisk pointe kunne gå i et vundet slutspil.

Landstræner GM Sune Berg Hansen kommenterer dagens sejr over Bangladesh:

De danske individuelle resultater:

For Indien 2 vandt GM Gukesh (2684-årgang 2006) sit 6. parti i træk og er med 2719 oppe som nummer 26 i verden i liverating. Holdet tabte dog til Armenien der fører OL med 12 matchpoint foran ratingfavoritterne USA med 11 matchpoint. De to hold mødes i 7. runde. Herefter følger hele 11 hold med 10 matchpoint.

Danmark skal, efter fridagen i morgen torsdag, møde Finland i en kamp hvor vi er favoritter:

M Toivo Keinanen (2477)
IM Dmitry V. Sklyarov (2474)
IM Vilka Sipila (2416)
IM Sampsa Nyysti (2363)
FM Pekka Koykka (2361)

Resterende program:
Torsdag den 4. august: Fridag
Fredag den 5. august kl. 11:30: 7. runde
Lørdag den 6. august kl. 11:30: 8. runde
Søndag den 7. august kl. 11:30: 9. runde
Mandag den 8. august kl. 11:30: 10. runde
Tirsdag den 9. august kl. 06:30: 11. runde

Det danske hold i den åbne række: https://chess-results.com/tnr653631.aspx?lan=1&art=8&flag=30&snr=27

Hjemmesiden for OL: https://chessolympiad.fide.com/