You are currently viewing Kort nyt uge 47

Kort nyt uge 47

Der var fuldt program i den tyske liga i den forgangne weekend.

GM Mads Andersen (billedet øverst) og Solingen har fornøjelsen af, at have bragt sig i spidsen af verdens stærkeste liga med 5 indledende sejre. Mads har også individuelt gjort det godt med 4 point i de første 5 partier uden nederlag.

Førsteholdet i Doppelbauer Kiel befinder sig i bunden af rækken efter et knebent nederlag og en uafgjort match i weekenden. GM Jonas Bjerre har scoret 2/4 og GM Jesper Søndergaard Thybo har 2/4.

På Doppelbauer Kiels andethold i 2. Bundesliga er der fire danskere på holdet. Her er der allerede spillet 4 runder, da der i lighed med Bundesligaen spilles dobbeltrunder. Holdet startede dårligt med to nederlag, men fik rettet op med en uafgjort og en sejr i den forgangne weekend. IM Filip Boe Olsen har 1 af 2 og FM Mads Boe har ½/1.

I Oberliga Nord Nord er der hele 7 danske spillere påført holdtkortet. IM Uffe Vinther-Schou har ½/1, IM Steffen Pedersen 1/2, Kim Skaaning 2/2 og CM Bjarne Light ½/1. Holdet har 3 matchpoint efter de to første runder.

I Landesliga Hamburg har holdet Diagonale Harburg danske spillere på de første fem brætter. Efter to runder har IM Jens Ove Fries Nielsen scoret 2 point, FM Niels Jørgen Fries Nielsen ½/1, WFM Esmat Guindy 0/1, Adesh Easwaralingam 1/2 og Alf Andries 0/1. Holdet er placeret sidst, som eneste hold uden matchpoint.

Link til partier i 1. Bundesliga: https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/schachbundesliga-2022-2023/4/1/1

Link til resultater fra den tyske liga: https://ergebnisdienst.schachbund.de/bedh.php?liga=bl

Link til hjemmesiden for Bundesligaen: https://www.schachbundesliga.de/


Skakforeningen ØBRO afholder igen i år den traditionsrige nytårsturnering i perioden den 27. december til den 30. december 2022. Lige nu topper GM Jonny Hector (2454) og FM Viktor Haarmark Nielsen (2383) feltet i kampen om førstepræmien på 7000 kr. Turneringen afholdes i én stor gruppe med 60 deltagere i de hyggelige lokaler på Østerbro. Turneringen er fuldtegnet, men det er muligt at komme på venteliste.

Se mere i invitationen fra turneringen: https://turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=27741


Kassa Korley deltog i US Masters i Charlotte, der sluttede den 27. november. Kassa Korley sluttede som delt nummer 14 til nummer 31 med 6 point. Turneringen er kendt for store præmier, og der var da også en præmiesum på 20.000 dollars. For udenlandske titelholdere (GM+IM) tilbød arrangørerne hotel, morgenmad og starthonorar.

Link til partier: https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/us-masters-2022/9/1/1

Link til resultater fra turneringen: https://www.charlottechesscenter.org/usmasters


Michael D.F. Sørensen fra Silkeborg blev Danmarksmester i K-skak, da han havde bedre korrektion end Allan Ringsborg. Begge sluttede på 7 point af 12. Turneringen startede den 31. januar 2022 med betænkningstiden 10 træk på 30 dage. Turneringen var præget af mange remiser, da der i de 78 spillede partier kun blev fundet en vinder i de 11 partier.

Det afgørende parti i turneringen var dette:

Link til resultater fra turneringen: https://www.iccf.com/event?id=96728