You are currently viewing Køge Lang afsluttet

Køge Lang afsluttet

Formanden for Køge Skakklub, Finn Stuhr, har skrevet om Køge Lang Jubilæums Weekend, der sluttede søndag aften på Asgård Skole:

42 deltagere mødte op i sommervarmen til Køge Skakklubs sidste jubilæumsturnering, hvor man kunne kvalificere sig til jubilæumsfinalen i august.

Turneringen var delt ind 4 grupper, hvor øverste gruppe blev domineret af nogle af rating favoritterne FM Mikkel Manosri Jacobsen, GM Carsten Høi og FM Daniel Vesterbæk Pedersen, der også i nævnte rækkefølge tog de 3 øverste pladser, med henholdsvis 6½, 6 og 5½ point.

I 7. runde måtte GM Carsten Høi bøje sig i støvet mod Peter Thorsbro, hvilket fik Peter op på 5 point som Carsten, og dermed mulighed for at tage del i topplaceringen.

Resultatet fik i hvert fald gjort det svært for Carsten at hive 1. pladsen hjem, og med to remiser i de afsluttende runder, var Carsten et halvt point efter Mikkel Manosri der vandt udelt med 6½ point Peter Thorsbro tabte de to sidste partier – blandt andet imod Køges unge håb Paulius Meskenas.

Slutstillingen i A-gruppen:
1. FM Mikkel Manosri Jacobsen, BMS, 6½ point
2. GM Carsten Høi, Brønshøj, 6 point
3. FM Daniel V. Pedersen, Fredericia, 5½ point
4. – 5. Peter Thorsbro, Furesø, 5 point
4. – 5. Henrik Dahl Pedersen, Køge 5 point
6. Søren Mikkel Andersen, Brønshøj, 4½ point
7. Paulius Meskenas, Køge, 4 point
8. – 9. FM Mikkel Strange, Næstved, 3 point
8. – 9. Bjorn Holm Birkisson, Island, 3 point
10. Charan Sai Kalluri Hari, Indien, 2½ point

I gruppe 2 kom Svend Steenstrup til tops, men måtter dele 1. pladsen med Indiske CM Bhagat Kush begge med 7 point. Bhagat Kush startede allerede med at spille skak som 3-årig, og tilbage i 2016 blev han verdensmester i lynskak i U7 ved World school chess championship-Sochi i Rusland. 3. pladsen blev hevet hjem af indiske Vedant Kumar Saravana med 6½ point.

Fra venstre Svend Steenstrup, CM Bhagat Kush og Vedant Kumar Saravana

I Gruppe 3 kæmpede Sissel Kærgaard en sej kamp for at sikre sig førstepladsen, men i sidste runde måtte hun nøjes med remis trods en sej og spændende kamp mod Angelo Nielsen. Derned måtte hun overlade førstepladsen til Ted Sandbech, som hun ellers vandt over i 3, runde. Ted Sandbech endte på 6/9, Sissel Kærgaard fik 5½ og 3. pladsen blev delt mellem de tre spillere Kim Michael Pedersen, Angelo Nielsen og Kaj Gylling Nielsen, alle med 5 point.

Fra venstre Sissel Kjærsgaard og Ted Sandbech

Gruppe 4 blev vundet af den 10 årige Anmay Kumar Chaudhury (indisk afstamning) fra USA, der trods afbud i første runde grunde fly forsinkelse, præsterede at vinde alle sine resterende 8 runder. En spiller der skal holdes øje med for hvem ved om vi ser ham som stormester om nogle få år. Nummer to blev Virginija Meskeniene med 6½ point og tredjepladsen deltes mellem Henri Tolba og Jusuf Noori, der begge endte med 5½ point.

Anmay Kumar Chaudhury

Et vellykket arrangement synes deltagerne, og så kan vi som arrangører jo kun være glade.

Finn Stuhr

Link til resultater og partier: https://turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=26759