You are currently viewing Jonny Hector svensk mester

Jonny Hector svensk mester

Den i Helsingør bosiddende svensker, Jonny Hector, der i Danmark spiller for Nordkalotten, blev en overraskende svensk mester 2022. Overraskende fordi Hector kun var seedet som nummer 7 af de 10 deltagere i den øverste gruppe, Sverigemästarklassen.

Hector vandt fem partier, tabte et enkelt (sidste runde) og spillede remis tre gange. Med 6½ af 9 endte Hector ½ point foran GM Jonathan Westerberg (som slog Hector i sidste runde), GM Tiger Hillarp-Persson og sidste års mester, IM Jung Min Seo. De to sidstnævnte mødtes indbyrdes i sidste runde, en vinder havde indhentet Hector, men partiet blev remis efter 51 træk.

I 6. runde gjorde Hector kort proces mod Ludvig Carlsson:

Jonny Hector vandt foruden førstepræmien på 27.000 svenske kroner også 21 ratingpoint.

Turneringen blev spillet i Uppsala, der ligger 66 km nord for Stockholm, så Tiger Hillarp-Persson får ikke megen hvile inden Skolernes 50 års jubilæums turnering starter i morgen kl. 16.00 i Aarhus.