You are currently viewing Svensk sejr og norm i Fredericia

Svensk sejr og norm i Fredericia

Svenske Isak Storme vandt IM-gruppen ved Fredericia Chess 2022 og scorede sin tredje IM-norm. Samtidig kom han over 2400 i rating og opfylder dermed alle betingelser for at blive International Mester. De to første normer scorede Storme i den portugisiske Santo Tirso Chess Tnmt 2020 samt i den norske eliteserie også i 2020. I Danmark spiller Isak Storme for Hillerød Skakklub, der vandt sølv i Skakligaen i denne sæson. Han var med i tre af klubbens kampe og scorede der 2 point uden nederlag.

Fotoet øverst i artiklen af Isak Storme er taget af Jan Rosenberg.

Slutstillingen i IM-gruppe:
1. FM Isak Storme, Sverige (2388), 6½ point af 9
2. – 3. IM Egor Bogdanov, Ukraine (2415), 6 point
2. – 3. IM Uffe Vinther-Schou, Danmark (2321), 6 point
4. – 5. FM Jens Albert Ramsdal, Danmark (2267), 4½ point
4. – 5. FM Mads Boe, Danmark (2290), 4½ point
6. – 8. Adesh Easwaralingam, Danmark (2116), 4 point
6. – 8. FM Jonas Hilwerda, Holland (2275), 4 point
6. – 8. IM Jens Ove Fries Nielsen, Danmark (2370), 4 point
9. Peter Thorsbro, Danmark (2192), 3 point
10. FM Rógvi Egilstoft, Færøerne (2334), 2½ point

WGM Evgeniya Doluhanova fra Ukraine blev delt vinder af WIM-gruppen. Foto: Jan Rosenberg

I WIM-gruppen levede WGM Evgeniya Doluhanova fra Ukraine helt op til favoritværdigheden og vandt gruppen sammen med WIM Aleksandra Lach fra Polen med 7½ af 10. En anden polsk spiller, WFM Katarzyna Dwilewicz, var meget tæt på at score en WIM-norm, hun forsøgte længe at vinde et uligefarvet løberslutspil i sidste runde, men måtte til sidst tage til takke med remis.

16- årige Mikkel Vinh Løftgaard fra Læseforeningens Skakklub vandt kandidatklassen ved den sideløbende Fredericia Chess EMT 2022 med 4 af 5 og bedre korrektion end den lokale Mikkel Vinther Motzkus. Mikkel Vinh Løftgaard kunne samtidig sætte 74 Elo-point ind på ratingkontoen. Han er nu sikret en plads i næste års IM turnering i Fredericia.

Turneringens hjemmeside med link til livesendinger og slutstillingen i alle grupper: fredericia-skakforening.dk/IM2022