You are currently viewing Skakpark er åbnet på Frederiksberg

Skakpark er åbnet på Frederiksberg

Henrik Andersen, der står bag foreningen “Skak for sjov”, skriver til skak.dk om et spændende initiativ på Frederiksberg, hvor man ved etablering af en skakpark forsøger at bringe skakken ud til et bredere publikum:

Som et godt eksempel på Frederiksberg Kommunes støtte til det lokale skakliv og efter cirka to års forberedelse står skakparken i den flotte Aksel Møllers Have nu klar til brug.

Frederiksberg-foreningen ‘Skak for sjov’ er initiativtager til anlægget, som består af et kæmpeskak (3,6 x 3,6 meter) i lyse og mørke granitfliser, to skakborde med i alt otte skakspil – inklusiv frederiksberggrønne bænke – plus et særligt opvisningsmøbel med ét spil. Bordene er fremstillet i terrazzo, dvs. med skærver af marmor.

Stedet er tiltænkt kommunens skakklubber, skoler med skoleskak, skakinteresserede lokale borgere og turister. Når der ikke er skak-aktiviteter i haven, kan møblerne benyttes til almindelige rekreative og sociale formål. Tilknyttet skakpladsen er et aflåst dækrum til opbevaring af brikker til kæmpeskak med kongehøjde på 65 cm. Og Skak for sjov medbringer store brikker i indonesisk teaktræ til særlige arrangementer.

Skak for sjov, Frederiksberg Kommune og Kiosk 26, der ligger lige ved Aksel Møllers Have, har indgået en fleksibel brugsaftale om nøgleordning og leje af brikker, så alle har mulighed for at spille skak i det fri.

Skakpladsen har kostet næsten 400.000 kr. og er finansieret via Frederiksberg Kommunes pulje til åbne idrætsanlæg og af Frederiksbergfonden.

Fra indvielsen af skakpladsen den 9. april 2021. Fra venstre til højre: Direktør Martin Dahl fra Frederiksberg Fonden, som har støttet projektet med 150.000 kr., formand for Frederiksberg Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg, Nikolaj Bøgh, koordinator i Skak for sjov, Henrik Andersen, samt de to talentfulde unge skakspillere fra Skak for sjov, August Jalving og Anker Müller.

Det hele er designet af Martin Larsen, som i fremstillingen af opvisningsmøblet (og parkens vartegn) har ladet sig inspirere af den russiske avangarde-kunstner Aleksender Rodtjenkos skakmøbler.

I sommerhalvåret har Skak for sjov arrangeret skak hver tirsdag kl. 19.00-20.30 i Aksel Møllers Have. Alle er velkomne, og Skak for sjov har skakbrikker med.

Læs gerne mere om skakparken og se billeder på hjemmesiden www.skakforsjov.dk/udendoers