You are currently viewing Jens Ingemann Madsen ny ratingofficer

Jens Ingemann Madsen ny ratingofficer

I forbindelse med månedsskiftet (per 1/3) sker der en udskiftning i rollen som Dansk Skak Unions ratingofficer, hvor Jens Ingemann Madsen (fotoet øverst i artiklen) afløser Jacob Carstensen.

Det er en stor glæde at byde Jens Ingemann Madsen velkommen som Dansk Skak Unions ratingofficer, jeg glæder mig meget til det kommende samarbejde.

Hvad laver en ratingofficer egentlig? Vedkommende har dels ansvar for det danske ratingsystem, dels for oprettelse og indrapportering af resultater fra danske turneringer til Verdensskakforbundet FIDE. Vedkommende står altså for løbende kontrol af indberettede resultater og ratingberegning for danske turneringer, samt generelt vedligehold og korrektion af det danske ratingsystem. En del af Dansk Skak Unions medlemmer kommer i kontakt med ratingofficeren for at indberette danske spilleres resultater opnået i udlandet.

Jens er 52 år og bosiddende i Kolding, hvor han er formand for skakklubben Springeren. Han har snart 40 års erfaring med organiseret skak både i Danmark og udlandet, primært som skakspiller men også som arrangør, turneringsleder, instruktør, osv.

“Jeg glæder mig til at tage hul på opgaverne. I denne rolle gør man det vel bedst når ingen bemærker det. DSU har et relativt velfungerende turneringssystem, men samtidig er der rig mulighed for at arbejde med at skabe bedre arbejdsgange og værktøjer bag scenen.” fortæller Jens Ingemann Madsen til skak.dk.

Når nogen kommer til betyder det jo at andre går fra, og det er her på sin plads at takke Jacob Carstensen for med kort varsel at overtage, og videreføre, det mangeårige gode og store arbejde som Per Rasmussen med kort varsel ophørte med.

Jeg vil her opfordre alle turneringsarrangører og klubledere til at tage godt imod den nye mand på posten, herunder især at være i god tid med oprettelser og indberetninger af jeres turnering.

Poul Jacobsen