Kort nyt uge 26

Nordic Chess Championship 2019. Den norske stormester Frode Urkedal blev nordisk mester i Sarpsborg i Norge. Derved sikrede han sig også deltagelse i FIDEs World Cup til efteråret. Med 8 point af 9 var Urkeldal et helt point foran GM Benjamin A. Notkevich og 1½ point foran GM Jon Ludvig Hammer. Guld, sølv og bronze gik således til Norge.

nm2019
Norge tog det hele. GM Benjamin A. Notkevich, GM Frode Urkedal og GM Jon Ludvig Hammer. Foto: sjakkinorge.no/ncc-2019/

Danmark havde GM Boris Chatalbashev med som eneste repræsentant. Boris scorede 6½ point ligesom Hammer på 3. pladsen, men efter korrektionsberegning blev Chatalbashev nummer 5.

GM Boris Chatalbashev fra Køge Skakklub endte på en delt 3. plads ved Nordisk Mesterskab i Norge. Foto: Thomas Vestergård

Norske WIM Sheila Barth Sahl blev nordisk mester for kvinder, Kristian Eriksson fra Sverige vandt NM i 50+ klassen, mens endnu en nordmand, FM Jarl H. Ulrichsen, tog titlen i 65+ klassen.

Turneringens hjemmeside: sjakkinorge.no/ncc-2019/

—-

IM Jonas Buhl Bjerre deltager fra på lørdag i GM-gruppen i en af de månedlige “First Saturday” turneringer, der gennem mere en 30 år er blevet arrangeret af Nagy Lazlo i Budapest. Link til First Saturdays hjemmeside: http://www.firstsaturday.hu/1906/index.htm

—-

FM Filip Boe Olsen spiller lige nu med i en lukket stormesterturnering i Ceske Budejovice, der er en by i den sydlige del af Tjekkiet. Turneringen startede lørdag og Filip har indtil videre scoret 50% efter to indledende remiser. Normkravet er 4½/9. Turneringen vises live: HER. Link til resultater fra turneringen: HER

—-

Lars-Henrik Bech Hansen bisættes torsdag den 4. juli kl. 13.00 fra Soderup Kirke, Soderup Kirkevej 16, 4340 Tølløse – hvis man vil sende en tanke eller en blomst. Selve bisættelsen foregår i stilhed for de allernærmeste.

—-

Skaksommerlejren på Skanderup Efterskole endte med at have 95 deltagere. Skaklejren starter kommende søndag og varer en uge. Nyheder, billeder og resultater fra lejren kommer på hjemmesiden: http://skaklejr.dk/ samt på https://www.facebook.com/skaklejr/

—-

Her på skak.dk vil vi gerne bringe informationer om danske spillere i udenlandske turneringer. Vi modtager også meget gerne referater, da det måske kan inspirere andre spillere til at deltage i netop den turnering næste år. Send os en mail på nyhed@skak.dk når du spiller i udlandet!