To GM-normer i Chess House GM 2015

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

De tre tyske Internationale Mestre i Chess House GM 2015 dominerede turneringen og både turneringsvinder IM Alexander Donchenko og nummer to, IM Jonathan Carlstedt, kan tage hjem med en GM-norm.

Alexander Donchenko gjorde dermed sin GM-titel færdig. Den første norm blev scoret i Baku Open i september 2014, den anden Groningen mellem jul og nytår og den sidste så her i Chess House i vinterferien. En ung mand (f. 1998) vi kommer til at høre meget mere til.

 

2gm normer
Donchenko og Carlstedt efter sidste runde (foto: Steffen Cordes)

Donchenko havde vundet turneringen allerede inden sidste runde, så nederlaget til Carlstedt til sidst betød kun, at der blev scoret to GM-normer.

IM Rasmus Svane blev delt nummer tre på deling med GM Sergey Kasparov.

Bedste danske blev GM Jens Kristiansen, der spillede 8 remiser og tabte et enkelt parti til turneringsvinderen. Ganske usædvanligt for den danske stormester at spille så mange remiser, men der var tale om kampremiser, da der ikke måtte tilbydes remis inden træk 40. Jens Kristiansen vandt som eneste dansker rating i GM-gruppen.

I IM-gruppen var IM Jens Ove Fries Nielsen helt suveræn. Med 7½ af 9 var han to point foran nummer to, IM Nikita Meskovs, i slutstillingen.

 

jofn chesshouse
IM Jens Ove Fries Nielsen – 6 gevinster og 3 remiser (foto: thv)

Unge Martin Percivaldi lå efter de første seks runder godt til en IM-norm, men det blev kun til ½ point i de sidste tre runder, så den første norm må vente lidt for nordsjællands store talent.

Den lokale Tom Petri startede med to tab, men scorede så 5 point i de sidste 7 kampe. Fin moral og en delt 3. plads til Nordres formand.

Se mere på www.chesshouse.dk