Kort Nyt uge 8

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Solingen fører Bundesligaen

Der kom ingen danskere i kamp i den bedste tyske holdskaksrække, Bundesligaen, i weekenden. Skak.dk havde ellers håbet på et danskermøde mellem Peter Heine Nielsen fra OSG Baden-Baden og Mads Andersen fra SG Solingen; men begge sad over i weekenden. Kampen mellem de to hold endte overraskende med en 4½- 3½ sejr til Solingen, der nu er favorit til at vinde mesterskabet med fem runder igen. OSG Baden-Baden stillede ellers op med 7 spillere med over 2700 i rating, SG Solingen ”kun” med en enkelt, førstebræt Harikrishna (2733).

 

I 2. Liga Nord tabte SG Turm Kiel med Allan Stig Rasmussen, Jakob Vang Glud og Carsten Høi på holdet med 3½ – 4½ ude mod SK König Tegel i Berlin. Alligevel flaskede det sig sådan, at danskerholdet stadig ligger til oprykning til den bedste række. Der mangler kun 2 runder i 2. Ligaen.

 

Se mere her: www.schachbundesliga.de

 

Skønhedspræmie Aarhus Mesterskabet 2018
Det blev den delte vinder af Mester 2, Esmat Guindy fra Viborg, der løb med den udsatte skønhedspræmie i AaM 2018. Det var Esmats gevinst i 4. runde over Janus Christensen, der faldt i dommerkomiteens smag. Partiet kan gennnemspilles her.

 

esmat
Esmat Susanne Guindy, Viborg Skakklub, vandt skøndhedspræmien ved AaM.
Foto: Thomas Vestergård

 

Skak og Barnaby

Torsdag aften kl. 22.35 er skak et væsenligt omdrejningspunkt i en TV-krimi med kommisær Barnaby. DRs hjemmeside skriver: 

“Siciliansk forsvar”.
For et år siden planlagde Harriet Farmer at stikke af sammen med sin kæreste, Finn. Men Harriet blev overfaldet og endte i koma, mens Finn forsvandt uden spor. Nu vågner Harriet op på hospitalet. Kort efter begynder en morder at dræbe medlemmerne af en skakklub én efter én. Hvilken forbindelse er der mellem de mystiske mord og overfaldet på Harriet? John Barnaby går på jagt efter svaret.