Bronze til Jonas Bjerre

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

På trods af et afsluttende nederlag lykkedes det IM Jonas Buhl Bjerre fra Skanderborg at erobre en bronzemedalje ved Ungdoms EM i Riga. Modstanderen i sidste runde, FM Stefan Pogosyan, Rusland (2331) var yderst velforberedt i Nimzoindisk, og det var altid Jonas der skulle spille præcist for at holde balancen. Lige inden tidskontrollen håbede vi i analyselokalet at Jonas ville spille Se3+, hvilket formodentligt ville have givet en remis. I stedet kom Jonas ind i et tabt tårnslutspil, som Pogosyan sikkert konverterede til en gevinst. 

 

Straks efter partiet troede vi at muligheden for en medalje var forsvundet, men da de nærmeste konkurrenter spillede remis og en enkelt sågar tabte, kunne Jonas med hans langt bedre korrektion beholde den 3. plads han havde inden dagens runde. Det havde i øvrigt ikke ændret på slutstillingen med en remis.  

 

Jonas har spillet en helt fantastisk turnering, og forskellen på guld og bronze er kun små marginaler. Denne gang var marginalerne lidt imod os. Slutstillingen i gruppen blev: 

 

1. FM Stefan Pogosyan, Rusland (2331) 8 point 
2. FM Dmitry Tsoi, Rusland (2393) 7,5 point  
3. IM Jonas Buhl Bjerre, Danmark (2423) 6,5 point – korrektion 50,5 
4. FM Nikolozi Kacharava, Georgien (2361) 6,5 point – korrektion 47

5. CM Dmitry Kirillov, Rusland (2209) 6,5 point – korrektion 44
6.  FM Aydin Suleymanli, Aserbajdsjan (2323) 6,5 point – korrektion 43,5

 

 

En flot bronzemedalje til IM Jonas Buhl Bjerre på trods af tab i sidste runde. Foto: Mads Boe

  

 

Imponerende at IM Jonas Buhl Bjerre for tredje år i træk får medalje. Foto: Mads Boe

 

Filip Boe Olsen sluttede af med en sikker sejr mod russeren Roman Postnikov (2070), der ellers havde vundet knap 100 elopoint i turneringen. Filip fik lov til at spille mod en isoleret bonde i centrum, og sejren var aldrig i fare. Dermed slutter Filip på 6 point uden nederlag på en delt 9. plads, men efter korrektion blev det 16. pladsen. Et godkendt resultat. 

 

Casper Liu havde også mulighed for at få 6 point, men desværre tabte han alt for hurtigt med hvid i sidste runde i Caro-Kann mod Dragos Ceres (2211). Casper sluttede på plads 44, og var knap et point over forventet score, så en rigtig god turnering.  

 

Det unge talent fra Evans i Vejle, Vitus Bondo Medhus sluttede af med en fin sejr i sidste runde. Kombinationen omkring træk 26 startende med Lxd4 var han meget glad for i efteranalyserne. 

 

 

 

 

De danske spillere måtte afgive meget rating i Riga. Den dårlige nyhed er at vi tilsammen mistede 911 ratingpoint, mens den gode nyhed er, at ratingpointene kommer tilbage med renters rente i den kommende tid. Mit hovedargument overfor de unge spillere – når de hænger med hovederne – er altid, at spørge om de har lært noget på turen. Det mener de altid at have gjort, hvorefter vi er enige om, at de er bedre spillere efter turneringen end inden turneringen! 

 

I morgen torsdag går det hjemover efter lige knap 11 dage i Riga med 18 fantastiske børn. Også en stor tak til alle forældre for hyggeligt samvær og opbakning undervejs. Også en stor tak til IM Klaus Berg, som har været en populær og meget pædagisk træner i forbindelse med forberedelse og partigennemgang. 

 

Link til hjemmesiden for European Youth Chess Championship U8-U18 2018: http://www.eycc2018.eu/

 

Link til resultater for de danske spillere: HER

 

Link til turneringen på Facebook: https://www.facebook.com/eycc2018/