Perfekt score mod Irland!

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Runde 4: Irland – Danmark: 0 – 4 

WCM Diana Mirza (1948) – WIM Oksana Vovk (2204) 0 – 1
WFM Poornima Menon Jayadev (1837) – WFM Freja Vangsgaard (1983) 0 – 1
WFM Karina Kruk (1766) – WFM Louise Fredericia (2117) 0 – 1
WCM Gearoidin Ui Laighleis (1795) – Ellen Kakulidis (1928) 0 – 1

 

 

Foto: Thomas Schou-Moldt

 

En glad landstræner Thomas Schou-Moldt skriver om 4. rundes sikre sejr. Nederst i artiklen en opfordring til dem som ikke har taget fri for at følge OL: 

“I en holdturnering som OL tæller matchpoint først, dvs. det er en rigtig holdturnering, og ikke én af den slags man kalder en holdturnering, men hvor man så lader brætpoint tælle først. Det gør nemlig en kæmpe forskel i både match- og turneringstaktikken, og forskellen er helt enorm i en match over fire brætter: Ét nederlag, og de resterende spillere skal score 2½/3 for at holdet kan vinde matchen, og få de vigtige to matchpoint.

 

I matchen mod Irland var vi på papiret favoritter til en 3-1 sejr, det primære mål var derfor, at vi skulle score mindst 2½. Allerede efter de første par timers spilletid var jeg meget fortrøstningsfuld i forhold matchens udfald, da vi i begge de hvide partier hos Ellen og Freja stod godt. Der var tillige et godt flow i spillet og rigtig fornuftig tidshåndtering, og det er den slags ting, der giver en holdleder ro i maven. Louise spillede hollandsk, og det midtspil magtede hendes modstander ikke rigtigt, så også her begyndte vi har få fat i den lange ende. Det eneste sted, hvor vi ikke havde helt styr på begivenhederne var på bræt 1, hvor Oksana’s meget unge modstander spillede rigtig godt og meget kraftfuld i Kings Indian Attack, og Oksana måtte bruge både meget tid og alle sine defensive kompetencer for at holde sig inde i partiet.

 

Louise var den første der blev færdig, da hendes angreb skar rent igennem med et officersoffer og udækkelig mat til følge. Hun havde spillet meget tålmodigt og bygget op, imens modstanderen havde brugt al sin tid, og til sidst gjorde hun arbejdet færdigt. Der var klar styrkeforskel i det parti, og en Louise i kanonform er i forvejen ikke sjov at spille imod!

 

Vores debutant Ellen er jo ikke den, der er bange for at hive de store gloser op af posen når hun skal beskrive sine egne fortræffeligheder på skakbrættet, og heldigvis for det! Selvtillid og troen på sig selv kan bringe én meget langt, også i skak. Når man tilmed spiller sådan et flot, klinisk parti, som Ellen eksekverede i dag, så fortjener man også al den ros man kan få, både af sig sig og af andre! Om partiet ligefrem vil komme med i alle fremtidige bøger om katalansk, som Ellen kækt gav udtryk for efter partiet er det nok for tidligt at sige noget om, men sikkert er det ihvertfald, at det var meget instruktivt, og hendes modstander virkede fuldstændig værgeløs. Jeg tror faktisk, at Ellen kun lavede gode træk i dét parti! Bliv ved med det!

 

Værgeløs endte Frejas modstander også med at være, da hun mistede en kvalitet og samtidig røg ind i en djævelsk binding, der ikke efterlod hende med mange træk. Freja pillede et par bønder, gav kvaliteten tilbage og afviklede til et vundet bondeslutspil. Også et meget sikkert og stilrent parti af Freja! 3-0 og matchsejren var sikret.

 

Så sad Oksana som den sidste tilbage. Hun havde bidt sig fast i brættet og virkelig kæmpet, som vi ved hun kan, og da modstanderen ikke profiterede af det store pres, så slog Oksana kontra lige op til tidskontrollen! Det endte i et tårnslutspil, hvor det bestemt lugtede af danske gevinstmuligheder, og Oksana førte til sidst hele pointet hjem. Den perfekte sejr på 4-0 var en realitet, men endnu bedre, så kom Oksana på tavlen på det benhårde førstebræt, endda efter virkelig at have være presset – og det var vigtigt!

 

 

Et glad dansk hold efter sejren mod Irland. Fra venstre: Ellen Kakulidis, Louise Fredericia, Freja Vangsgaard og Oksana Vovk. Foto. Thomas Schou-Moldt 

 

I morgen er det sidste runde før fridagen, og her skal vi spille mod Slovakiet, der er seeded en del pladser over os og har 100 ELO mere i gennemsnit. Det er dog en match, som vi selv tror på vi kan lave godt resultat i, så følg med live fra kl 13 dansk tid. Sig til chefen der er Skak-OL, så får du helt sikkert lov til at se det på arbejds-pc’en!”

 

Slovakiets hold ser således ud: 

1. IM Eva Repkova (2332)
2. WIM Veronika Maslikova (2247)
3. WFM Niki Vrbova (2186)
4. WFM Monika Motycakova (2109)
5. WFM Svetlana Sucikova (2112)

 

Link til hjemmesiden: http://www1.bakuchessolympiad.com

 

Link til live: LIVE