Runde 7 i Riga – snyd i U14?

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Der kan være en lille skandale under opsejling ved Ungdoms EM i Riga. I gruppen U14 er den førende spiller Marc Morgunov (2373) fra Østrig ikke blevet parret til den kommende runde. Partiet i runde 7 blev remis mod Dmitry Tsoi, hvilket kan ses på Chess24, men på Chess-results er han blevet dømt til tab. Med danske briller er det meget interessant, fordi Jonas Bjerre mødte ham i 5. runde, hvor vi i analyserne var meget imponeret over hans spil – særligt modstanderens bondeoffer i træk 33. 

 

Vores eneste bud på en medajle, Jonas Bjerre spillede remis i runde 7 mod Mihnea-Ionut Ognean (2293) fra Rumænien. Det var en Svesnikov, hvor Jonas ret hurtigt vandt en bonde, men modstanderen havde kompensation i form af løberparret. Modstanderen spillede korrekt, og det så ikke ud til at Jonas havde reelle gevinstchancer undervejs.

 

Jonas er lige nu placeret på en femdelt tredjeplads med 5½ point. To russere fører med 6 point. Skulle Marc Morgunov blive diskvalificeret og taberdømt i alle partierne, ser billedet pludselig helt anderledes ud. Jeg har sammen med Tavs Bjerre skrevet til arrangørerne og hovedturneringslederen for en afklaring. Vi har et ønske om at han taberdømmes i alle partierne, men vi kender ikke reglerne ved snyd. Vi afventer nu mere information fra arrangørerne om hændelsen og de videre konsekvenser.

 

Filip Boe Olsen havde hvid mod Vignir Vatnar Stefansson (2260) fra Island – en spiller han har mødt flere gange tidligere. Filip var velforberedt i Leningrad-varianten i Hollandsk, men fik alligevel ikke den store fordel, og med uligefarvede løbere og to tårne på brættet blev det remis, selvom Filip længe forsøgte at finde muligheder. Filip er stadig ubesejret på 22. pladsen, men skal han i top 10, kræver det nok to sejre i de sidste runder. 
 

Casper Liu lå godt med 4/6, men tabte til CM Dmitry Kirillov (2209). Udover Casper Liu er Jeppe Hald Falkesberg og John Christopher Christensen eneste andre danske spillere over 50%. Sidstnævnte spillede Evans gambit, og udspillede modstanderen på kryds og tværs! 

 

 

John Christopher Christensen fra Silkeborg Skakklub kan stadig med en god slutspurt ende i top 20. Foto: Mads Boe

 

Ture Jungberg Nielsen fra Ålborg Skakforening har haft en hård turnering. Derfor var han glad for en sejr i gårsdagens runde – og ekstra glad fordi han spillede et godt taktisk parti:

 

 

 

Godt parti af Ture Jungberg Nielsen fra Ålborg Skakforening. Foto: Mads Boe

 

 

  

Resterende program for turneringen:  

Tirsdag den 28. august kl. 15:00: 8. runde

Onsdag den 29. august kl. 15:00: 9. runde

 

I runde 7 er IM Jonas Buhl Bjerre igen eneste danske spiller på live. Han spiller sort mod Mahel Boyer (2189) fra Frankrig. Underligt nok er der kun 9 partier med ham i min Chessbase, på trods af, at han har 2200 i elo. Link til live: http://www.eycc2018.eu/live/

 

Link til hjemmesiden for European Youth Chess Championship U8-U18 2018: http://www.eycc2018.eu/

 

Link til resultater for de danske spillere: HER

 

Link til turneringen på Facebook: https://www.facebook.com/eycc2018/