Nordea Cup, 5. runde

Det fortsætter med overraskende resultater og masser af kampskak i Nordea Cup. I denne runde blev det kun til en enkelt remis, og det var dagens længste parti.

Med solidt og tålmodigt spil lykkedes det Preben Dalberg at holde remis mod Rausis. I et forsøg på at vinde gik Rausis ind i et dårligt slutspil med springer mod løber og bønder i begge sider af brættet. Det var lige før, at det kunne være blevet til mere end et halv point for Preben.

I kampen mellem Flovin Tor Næs og Thorbjørn Bromann blev det lidt overraskende Flovin, der vandt. Flovin fortsatte det gode spil, og med et officersoffer vandt han sikkert.

I lokalopgøret mellem Kristian Hovmøller og Max Nielsen vandt Kristian i sikker stil. Miezis vandt overbevisende over Esben Lund, og i det sidste parti vandt Heini Olsen over Svend Christensen, der stadig er uden point.

Her midtvejs i turneringen har 6 af de 8 titeljagere stadig en teoretisk mulighed. Men i praksis er det formentligt kun Flovin og Kristian, der har en reel chance, og de to mødes i 6. runde.

Stillingen efter fem runder:
1-3. GM Igor Rausis (Bangladesh), FM Flovin Tor Næs (Færøerne), GM Normunds Miezes (Letland) 3.5; 4-5. FM Heini Olsen (Færøerne), Kristian Hovmøller (Danmark) 3.0; 6-7. Max Nielsen (Danmark), Preben Dalberg (Danmark) 2.5; 9. FM Thorbjørn Bromann (Danmark) 2.0; 9. FM Esben Lund (Danmark) 1.5; 10. Svend Christensen (Danmark) 0.0.

Nordea Cup