Halvvejs i Riga

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Femte runde ved Ungdoms EM i Riga blev den første runde, hvor det danske hold samlet fik scoret over 50%, så det var en rigtig fin runde. 

 

I U14 måtte IM Jonas Bjerre nøjes med remis mod FM Marc Morgunov (2373) fra Østrig. Jonas Bjerre spillede for anden gang nogensinde 2.c3 i siciliansk, og fik en lidt bedre stilling med løberpar og tre bønder mod to bønder på dronningfløjen. Modstanderen forsvarede sig dog rigtig godt, og i gensidig tidnød blev der taget remis. Med de 4½ point er Jonas på en delt førsteplads med fire andre spillere. 

 

FM Filip Boe Olsen er stadig ubesejret i turneringen, og med en gevinst mod Daniel Nordquelle (2163) fra Norge i et meget taktisk parti, begynder han at nærme sig toppen af gruppen. 

 

 

Med scoren 3½ af 5 nærmer Filip Boe Olsen sig toppen af U16. Foto: Mads Boe

 

Efter tre gevinster i træk, tabte Casper Liu desværre mod russeren Konstantin Popov (2198). Der gik kun lige omkring to timer, så var Casper tilbage på hotellet igen.

 

Igen i runde 5 spillede den 10-årige Jeppe Hald Falkesgaard et godt parti. I runde 4 viste han god positionsforståelse, men her i 5 runde gik han efter kongen: 

 

 

Rundens sjoveste hændelse skete i Karl-Emil Elmer Nielsen-Refs parti. Karl-Emil var død og begravet, og mat i tre til fire træk. Men så trak modstanderen Df4, hvorefter at Karl-Emil svarede Db8Xf4 og tog den gratis dronning og vandt partiet alligevel. Modstanderen fra Letland tog det dog pænt. 

 

John Christopher Christensen har haft en svær start på turneringen, men viser trods modgangen god kampmoral. De sidste to partier er vundet sikkert, så en placering i top 20 er bestemt stadig en realistisk mulighed.

 

 

IM Klaus Berg og FM Mads Boe gennemgår dagligt alle partierne med de unge spillere. Foto: Finn Stuhr

 

 

Lørdag var fridag i Riga, hvilket alle havde behov for, da fem dages intensiv skak er meget hårdt. Fridagen blev brugt til sightseeing og om eftermiddagen blev der spillet lidt fodbold og hotellets svømmebad blev også besøgt. Nu er vi tilbage til det normale program, og håber at vi kan slutte turneringen godt af.  

 

Resterende program for turneringen:  

Søndag den 26. august kl. 15:00: 6. runde

Mandag den 27. august kl. 15:00: 7. runde
Tirsdag den 28. august kl. 15:00: 8. runde
Onsdag den 29. august kl. 15:00: 9. runde

 

I runde 6 er IM Jonas Buhl Bjerre endnu engang eneste danske spiller på live. Han spiller hvid FM Dmitry Tsoy (2393) fra Rusland. Jonas har revanche tilgode fra EM i Porec, Kroatien i 2015, hvor han tabte med hvid. Link til live: http://www.eycc2018.eu/live/

 

Link til hjemmesiden for European Youth Chess Championship U8-U18 2018: http://www.eycc2018.eu/

 

Link til resultater for de danske spillere: HER