VM for ungdom – 11. runde og afslutning

Sidste runde blev en halvblød afslutning. De 3 nye tog alle hurtige halve. Kristian og Mads i lige stillinger, mens Emilies stilling var tabt, men det krævede et bondeoffer fra modstanderen at komme videre. Mads fik dermed flotte 5,5 point og en fornem debut. Emilie endte på 5 point og har sagt, at hun vil se på skak hver dag. Kristian spillede en turnering noget under vanlig standard men fik stadig 4 point, hvilket han godt kan være tilfreds med, når starten var så dårlig.

Peter gik noget ned til sidst og tabte også sidste runde til en godt spillende 2000-mand og endte på 5 point – en turnering under hans normale niveau. Det gode er, at det er nemt at se, hvor han kan forbedre sig.

Alexei gik som Peter lidt ned i de sidste runder, tabte også den sidste og endte på 5,5 point, som han er skuffet over. Den formidable start sikrede ham dog stadig en flot turnering med en præstationsrating på knap 2200 og en ratinggevinst på ca. 50. Både Peter og Alexei klagede over varmen de sidste dage.

Nikolaj blev i sidste runde for første gang overspillet i åbningen, da han afveg sin åbningsforberedelse for at prøve at komme til hovedvarianten. Modstanderen på 2400 straffede unøjagtigheden, vandt 2 bønder og fik afviklet til slutspil. På mirakuløs vis lykkedes det Nikolaj at holde remis, og 6,5 point er meget flot. En præstation på omkring 2350 og en samlet ratinggevinst på ca. 35. Nikolajs modstander fra første runde (IM Ildar Khairullin, Rusland – SP), som han afslog remis mod og derefter tabte til, endte med at vinde drenge under 18.

Efter runden gav Karpov simultan mod de 10 verdensmestre. Vi tog hjem til hotellet og kom tilbage til spillestedet kl. 17, hvor afslutningsceremonien skulle starte. Vanen tro var den forsinket med 1,5 time. Da det var færdigt kørte Ivan med Mads og Kristian, så de kunne nå gennem Tyskland før weekendtrækket. Vi andre gik med svenskerne ud og spise i stedet for at deltage i gallamiddagen. Vi fik først mad ved 10-tiden, hvor det stadig var 29 grader varmt. Ivan og drengene var hjemme allerede fredag morgen. Vi andre blev på grund af det dårlige vejr forsinket (tema?) godt en time.

Det har været en god tur, hvad angår skak og socialt samvær, men under vilkår, der ikke er et VM værdigt, og med franskmænd af værste skuffe. Min personlige holdning er, at det hellere må koste noget mere, hvis det er det, der skal til for at skaffe ordentlige forhold. Man kunne eventuelt betale sig til en tolk og en, der har lidt forstand på andet end at lægge runder.
Hvad angår motivering til at se på skak, har turen været fantastisk, og jeg er sikker på, at niveauet for i hvert fald de 3 nye vil være noget højere fremover.


 Ungdoms-VM, Belfort 18.07-27.07 2005

Danske scorer:

                                    1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 1    I alt
——————————————————————
Drenge u/18: Nikolaj Mikkelsen      0 1 0 1 0 1 1 ½ 1 ½ ½     6.5
Drenge u/16: Peter Skovgaard        ½ ½ 1 0 0 1 1 1 0 0 0     5.0
Drenge u/14: Alex Hansen            1 1 1 0 ½ 1 ½ 0 0 ½ 0     5.5
Drenge u/12: Kristian Seegert       0 0 0 0 ½ 1 1 0 1 0 ½     4.0
Drenge u/10: Mads Andersen          ½ ½ 0 0 1 0 1 0 1 1 ½     5.5
Piger u/14:  Emilie Christensen     1 0 0 0 0 ½ 1 1 ½ ½ ½     5.0

Den officielle side:

http://www.belfort-echecs.com/

Læs også på Skanderborg Skakklubs hjemmeside:

www.skanderborgskakklub.dk