6. hovedkreds vandt igen junior-hold-DM

Tjele Efterskole lagde atter rammerne til en udgave af junior-hold-DM, som igen havde deltagelse af otte hold. Fraværende denne gang var vestjyderne fra 9. hovedkreds, hvor afbudsmængden blev for voldsom.

Der blev afviklet en alle-mod-alle turnering gennem hele weekenden, og forløbet afslørede hurtigt tre hold, der var klart bedre end de fem andre, nemlig københavnerne fra 1. hovedkreds, århusianerne fra 6. hovedkreds samt fynboerne fra 3. hovedkreds. Disse tre hold tromlede al modstand ned gennem de første fire runder, inden de skulle mødes indbyrdes de sidste tre runder. 8 matchpoint til de tre hold, langt foran nummer fire, som stod noteret med 3.

I femte runde mødtes 1. og 6. hovedkreds, og efter en spændende og nervepirrende afslutning lykkedes det akkurat 6. hovedkreds at vinde 4½-3½. Søndag morgen slog 3. hovedkreds så 1. hovedkreds overraskende klart 5½-2½, og så var der linet op til den store finale i sidste runde mellem 3. og 6. hovedkreds. Spændende blev den dyst aldrig, da århusianerne hurtigt kom langt foran, og til sidst vandt hele 7-1. Så 6. hovedkreds forsvarede deres mesterskab fra sidste år med maksimumpoint 14 foran 3. hovedkreds med 12 og 1. hovedkreds med 10.

De øvrige hold slog hinanden på skift, og de tilbagekomne 8. hovedkreds (Nordsjælland) fik 4. pladsen med 6 matchpoint foran 7. hovedkreds (Nordjylland) med 5, 2. hovedkreds (Vest- og Sydsjælland) med 4, 4. hovedkreds (Sønderjylland) med 3 velkomne matchpoint og 5. hovedkreds (Midtjylland) med 2 hårdt tilkæmpede point. Lørdag aften vandt 1. hovedkreds lynmesterskabet for hold.

En lang weekend er forbi, og mange glade mennesker er taget hjem. Ses næste år.

www.tjeleefterskole.dk