Weekend skaklejr for voksne

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

 

 

Mange ved at skaklejre er en uhyre populær aktivitet for vore juniorer, hvor især den mest kendte skaksommerlejr på Tjele Efterskole hver eneste gang melder udsolgt. Der er kamp om at komme med blandt de heldige som både får ekstraordinært gode muligheder for at lære noget om skak, og samtidig få en masse gode oplevelser sammen med såvel gamle som nye venner. Og hvorfor skulle det kun være unge mennesker som har disse lyster, trods alt er vi alle fælles om glæden ved skak.

 

Så idéen om en skaklejr for voksne er således et tilbud om nøjagtig det samme. En komprimeret weekend hvor vi alle sammen skal lære noget og blive bedre til skak, og samtidig have nogle gode timer i selskab med andre skakinteresserede. Denne skaklejr er først og fremmest tiltænkt breddespillere op til ca. 2000 i rating, men alle er velkomne, og vi sammensætter med nogle stærke og rutinerede undervisere at lave et program så alle får udbytte af kurset.

 

Gennemgående lærere på kurset er IM Martin Haubro og FM Mads Boe. Martin spiller på skakligaholdet i BMS, og er desuden meget turneringsaktiv, samtidig med at han passer sin uddannelse. Martin har i mange år været deltager på skaklejrene i Tjele, og disse erfaringer bruger han flittigt når han tilretter undervisningsforløb. FM Mads Boe er hvert eneste år med til at afvikle skaksommerlejren på Tjele, men først og fremmest er han nok kendt for at være Dansk Skak Unions utrættelige og meget dygtige ungdomslandstræner, manden med hovedansvaret for de 2 danske guldmedaljer ved Ungdoms EM i 2017.

 

Foruden disse 2 undervisere får vi lørdag aften besøg af Per Skjoldager, som vil berige os med en god præsentation af Aaron Nimzowitsch – som efter 1. verdenskrig bosatte sig i Danmark. Han var på sin karrieres højdepunkt blandt verdens stærkeste skakspillere, men anerkendes især for at have fornyet skaktænkningen gennem sine teorier, mange betragter ham som ”Danmarks Skakfader”.

 

Det hele foregår på højskolen i Løgumkloster, hvor vi har fået en gunstig prisaftale. Der er plads til ca 50 personer (i enkeltværelser), der er fælles bad og toilet på gangene (ca. for hvert 4. værelse). Forplejningen er morgenmad, kold frokost m. lunt, aftensmad (1 ret) samt kaffe og the til rådighed i løbet af dagen. Lørdag aften serveres en menu på 3 retter.

Pris for weekenden, ophold og forplejning eksklusive drikkevarer kun 900 kr. Der vil kunne købes øl, vand og vin til rimelige priser (foregår ved selvbetjening og afkrydsning på lister, samlet betaling ved afrejse). Program:

 

Fredag den 23. februar:
16:00-18:00: Ankomst
18:00-19:00: Velkomst og spisning
19:00-21:00: Undervisning ved IM Martin Haubro og FM Mads Boe
21:00-21:30: Aftenkaffe
21:30-23:00: Lynturnering i 10-mands grupper – 9 runder med 3 minutter + 2 sekunder

 

Lørdag den 24. februar:
09:00-10:00: Morgenmad
10:00-13:00: Undervisning ved IM Martin Haubro og FM Mads Boe
13:00-14:00: Frokost
14:00-18:00: Hurtigskakturnering – 5 runder med 15 minutter + 10 sekunder
18:00-20:00: Aftensmad
20:00-22:00: Foredag med Per Skjoldager om Nimzowitz
22:00: Aftenkaffe og hygge

 

Søndag den 25. februar:
09:00-10:00: Morgenmad og pakning
10:00-12:00: Undervisning ved IM Martin Haubro og FM Mads Boe
12:00-13:00: Spisning
13:00-15:00: Undervisning ved IM Martin Haubro og FM Mads Boe
15:00-15:30: Oprydning, afslutning og afrejse

Tilmeldingsfrist onsdag den 14. februar via indbydelse i turneringssystemet.

Evt. yderlige oplysninger ved henvendelse til Poul Jacobsen.

 

Med venlig hilsen
Dansk Skak Union

Poul Jacobsen
formand@skak.dk
Tlf.: 4083 3616