Th. Rosenlund stopper på Skakbladet

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

 

Thorbjørn Rosenlund stopper som redaktør af Skakbladet. Det kommende nummer som bliver det sidste i årgangen 2016 bliver også hans sidste udgivelse som redaktør.

(På billedet ses Thorbjørn Rosenlund i kamp i matchen seniorer mod juniorer i Chess House i Aarhus juni 2015. Foto: Mads Boe.)

 

Rosenlund har stået for bladet i så mange år, at et flertal af DSU’s medlemmer slet ikke kan huske andre redaktører. Siden september 1977 har Thorbjørn Rosenlund være den velskrivende og redigerende enmandshær på unionens medlemsblad. Det er en periode på 39 år, og et forløb, der også antyder at redaktøren selv må have nået en vis alder.

 

Faktisk har Thorbjørn været ansat i over 40 år i Dansk Skak Union! Ifølge Skakbladet nummer 9, september 1975, overtog han nemlig dengang posten som redaktør af unionens daværende Presse-Service.

 

Og de mange år er også begrundelsen for at Thorbjørn har orienteret FU om, at han ønsker at fratræde ved årsskiftet. Dåbsattesten viser, at de 65 år blev rundet i juni, og dermed er pensionsalderen indtruffet. 

 

Inden jobbet som redaktør fristede, allerede da Thorbjørn var i 20’erne, var navnet Thorbjørn Rosenlund tæt på at komme med på listen over danmarksmestre. Det var i den meget jævnbyrdige Landsholdsklasse 1975, da Thorbjørn førte – men blev overhalet af Gert Iskov på målstregen.

 

I dag spiller Thorbjørn på et af topbrætterne på Frederiksbergs hold i 1. division og ratingtallet ligger lige over 2250. En af ambitionerne i den aktive pensionisttilværelse, som han nu går ind til, er at få spillet noget mere skak.

 

Om det videre forløb siger Dansk Skak Unions formand, Poul Jacobsen:

Forretningsudvalget beklager Thorbjørn Rosenlunds afgang som redaktør af unionens samlende medlemsblad, Skakbladet, men tager opsigelsen til efterretning.

 

Nyheden har været kendt af ledelsen i DSU i nogle dage, men vi har ventet med at offentliggøre det af hensyn til redaktørens arbejdsro omkring færdiggørelsen af det sidste nummer af Skakbladet.

 

Den foreløbige plan er at give sig god tid til at få en ny redaktør og få afklaret unionens kommende kommunikationspolitik. Der skal en vikar på et eller to numre af Skakbladet, indtil hovedbestyrelsen (HB) i februar har besluttet bladets fremtid. Det betyder at FU og HB til februar vil finde frem til en profil på den person, der skal ansættes. Der vil komme et opslag på den kommende stilling.