Køges skaktalenter til London i 4 dage

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

 

En række unge skaktalenter spiller fra den 22. til den 26. juni i London.

 


YES2CHESS semifinale blev afviklet i Randers lørdag den 6. juni, hvor 2 Randers hold og 2 Køge hold mødtes.

 

Hele 4 hold af 5 spillere havde kvalificeret sig til semifinalen i Randers, oplyser arrangøren Finn Stuhr i en pressemeddelelse.

 

Randers spillerne var kvalificeret med 2 hold fra Hobrovejens skole og Køge spillerne fra Køge Private Realskole(KPR) og Køge Skak Skole(KSS)

Her skulle kæmpes om en finaleplads i London, hvor finalisterne skal spille mod skakspillere fra flere europæiske lande

 

I første runde mødte de 2 Køge hold og de to Randershold hinanden.

KPR – KSS           5-0

HVS 1 – HVS 2   3½-1½

 

Spændingen blev derfor bevaret inden 2. runde hvor alle hold skulle møde ukendte spillere.

Her blev spændingen udløst da KPR vandt 5-0 over Hobrovejen 1 og derfor allerede her havde kvalificeret sig til Finalen. 3. runde faldt ligeledes ud til KPR favør der igen vandt 5-0 og derfor ikke afgav et eneste point.

Køge Skak Skole der tabte 0-5 til KPR fik lidt oprejsning i de næste runder og vandt henholdsvis 4½-½ mod Hobrovejen 2 og 4-1 mod Hobrovejen 1. og sikrede sig en 2. plads. Dog ikke nok til en tur til London.

 

Både Randersspillere og Køge spillere kæmpede godt og blev en oplevelse rigere og det vigtigste af alt nye sociale kompetencer.

 

Køge Private Realskoles resultat, bunder i et intensiv undervisning der i mange år har været på skemaet i undervisningen og de unge talenter søger nye udfordringer i Køge Skak Skole, hvor talentet bliver udviklet endnu mere.

Flere af Folkeskolerne i Køge har med hjælpe fra Køge Skak Skole fået modet til at have skak på skoleskemaet og det bliver spændende at se udviklingen det kommende skoleår.


YES2CHESS projektet

er skabt af folkene bag London Chess der med kortudgiveren EnterCard i ryggen vil skabe et international netværk at turneringer for de 7-11 årige der skal spille holdturneringer mod hinanden. Dansk Skak Union at lavet en aftale med folkene bag YES2CHESS og målet i Danmark er at mindst 500 børn kommer til at spille skak i projektet.

 

Køge og Randers er udpeget som projektbyer og det er tanken at flere skal have muligheden og at mindst 2000 børn i alderen 7-11 på sigt skal deltage i projektet.

 

Køge Skak Skole er blevet Lead på projektet og som projektleder er udpeget Peter Sebastian Stuhr der også er ungdomstræner i Køge Skak Skole.

 

Finalen i London afvikles 22-25 juni 2015.