Karjakin vandt det 8. matchparti

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Udfordreren Sergey Karjakin vandt overraskende det 8. matchparti med sort mod verdensmesteren Magnus Carlsen. Magnus spillede Colle-systemet, men valgte dog ret hurtigt at slå på c5, hvilket ikke er helt normalt i den type stillinger. Det blev et meget spændende kampparti, hvor det var tydeligt at Carlsen var på “krigsstien”. Han ofrede undervejs to bønder, men Karjakin gjorde igen det han var bedst til – nemlig at forsvare sig stædigt. Bondeofferet 35.c5 var en fejl. Se5 havde været bedre. 

 

Efter tidsnøden ved træk 40 havde Karjakin en meget farlig a-bonde, men med dronninger på brættet og en meget åben kongestilling, var det forventet, at Carlsen ville kunne finde en evig skak. Bondeofferet 49.e5 var nok den sidste mulighed for at holde partiet, da Carlsen ville have fået aktiveret løberen. 

 

 

Karjakin blev en overraskende vinder af det 8. matchparti. Foto: World Chess/Maria Emelianova

 

Magnus Carlsen deltog ikke i dagens pressekonference. Det er ellers indføjet i kontrakten at begge spillere skal deltage. Han var også mødt frem og sad alene og ventede på Karjakin, men efter to minutters ventetid rejste han sig og gik. Han følte måske at presset ved at sidde og vente var for stort for ham. Arrangørerne Agon og FIDE overvejer nu, hvilken straf Carlsen skal have. Der er kontraktmæssig mulighed for en bøde på op til 10% af præmiesummen, så muligvis en bøde i størrelsesordenen omkring 50.000 Euro. 

 

 

Magnus Carlsen deltog ikke i den efterfølgende velbesøgte pressekonference. Foto: World Chess/Maria Emelianova

 

8. matchparti: 

 

 

Karjakin fører nu matchen med 4½-3½ – én sejr og 7 uafgjorte partier. Carlsen står nu overfor en stor, og formodentlig også for ham, uventet opgave. Som hans forgængere Lasker, Kasparov, Anand og Kramnik skal han komme bagfra og vinde mindst ét parti af de resterende fire partier for at sikre sig hurtigskakomkamp. Tirsdag er der fridag i New York, inden at 9. matchparti spilles onsdag kl. 20:00.

 

Resterende program i VM matchen: 

Tirsdag den 22. november: Fridag

Onsdag den 23. november kl. 20:00 : 9. matchparti
Torsdag den 24. november kl. 20:00 : 10. matchparti 
Fredag den 25. november: Fridag
Lørdag den 26. november kl. 20.00 : 11. matchparti
Søndag den 27. november: Fridag
Mandag den 28. november kl. 20:00 : 12. matchparti 
Tirsdag den 29. november: Fridag
Onsdag den 30. november: Tie Breaks

 

Link til den officielle hjemmeside: https://worldchess.com/