Stædigt forsvar af Karjakin – remis igen

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Igen i 4. matchparti kom Karjakin i alvorlige vanskeligheder. Denne gang var det med hvid i Spansk. Efter en rolig åbning, hvor Karjakin ikke tillod en eventuel Marshall Gambit ved at spille 8. h3, begik han en fejl i det 18. træk med Lxh6. Han sagde bagefter at han havde overset Dc6. Herefter var stillingen problematisk, og det var som om at Karjakin med 19.Lxc4 allerede her besluttede sig for at forsvare sig og kæmpe for remisen.  

 

Objektivt var stillingen vundet undervejs for Carlsen, men igen kæmpede Karjakin som en løve, og det lykkedes ham sidenhen at få etableret et fort, som Carlsen ikke kunne trænge igennem. Karjakin bør være bekymret for den udvikling matchen har taget, da det helt klart er Carlsen der har taget teten.

 

Igen i dag skriver Pouelsten Holm Grabow fra Fulton Market bygningen i New York med udsigt over Brooklyn Bridge. I dag med fokus på pressekonferencen som han overværede: 

  

“Det er interessant at høre spillernes kommentarer på den efterfølgende pressekonference, inden de har gennemspillet partiet på en computer. Karjakin: “jeg overså fuldstændig 18. Dc6, og spillede herefter et par unøjagtige træk, senere prøvede jeg at lave et fort og det lykkedes”. Magnus (ved træk 45.-,f4): “her tænkte jeg at Le6 vandt i det lange løb, men spillede altså f4, med kongevandringen til b3 i tankerne, var jeg overbevist om at når kongen kom til b3 vandt det automatisk og kalkulerede det ikke videre. Jeg har ikke den store tillid til forter og normalt nedbryder jeg dem”.

 

Der var mange spørgsmål på pressekonferencen om hvordan spillerne følte efter de 4 remiser: Karjakin var tilfreds med resultatet, Magnus lidt ærgerlig over ikke at have vundet 1,3 eller 4 parti hvor han mente at have stået til gevinst. Magnus ser fremad og vil prøve at lægge pres på igen torsdag.  i dag onsdag er der “hviledag”.

 

Hviledagen vil Karjakin bruge til at tage i Centralpark, dog ikke for at spille skak. Magnus vil arbejde som sædvanligt på fridage.

 

Under 3. runde var der fyldt op med tilskuere, og der var vel over 300, så der var ikke siddepladser til alle. I dagens runde 4 var der lidt færre. Det er længe at sidde og se på et parti, så der er arrangeret forskellige indslag:

Lynturnering for journalister (varer hele matchen).
Lynturnering for “Chess in school”.

“ChessVision” fortalte om deres projekt (for første gang kan et parti optages på en mobiltelefon og udsendes til hele verdenen).

Under 3 runde var der foredrag om “chess med Magnus Carlsen” tilstede var bl.a. GM Simon Agdestein og Magnus Carlsens far Henrik. Programmet er allerede downloaded mere end 1 million gange.

 

 

Fra den efterfølgende pressekonference efter partiet. Foto: Pouelsten Holm Grabow


 

 

Foto: Pouelsten Holm Grabow 

  

4. matchparti: 

 

 

I dag onsdag er der fridag inden at Carlsen har hvid i det 5. matchparti der starter torsdag kl. 20:00. 

 

Link til hjemmesiden: https://worldchess.com/nyc2016/round-5/

 

Fra en af væggene i fællesområdet. Foto: Pouelsten Holm Grabow