Kort nyt uge 4

Amerikaneren Fabiano Caruana blev en suveræn vinder af Tata Steel Chess Tournament 2020. Han gik ubesejret gennem turneringen ved at vinde 7 partier og spille 6 partier remis. Slutspurten var imponerende 6½ point i de sidste 7 partier. Verdensmester Magnus Carlsen forblev også ubesejret i turneringen, og er nu ubesejret i 120 partier i træk mod den øvrige verdenselite. En helt fantastisk præstation. 

 

Den lokale hollænder GM Jorden Van Foreest (20 år) var nok den spiller, der efter Caruana, var mest tilfreds med præstationen. Han var seedet sidst, men endte på plusscore i turneringen. Det betyder han var knap 2½ point over forventet score, og vandt 40 placeringer på verdensranglisten.  

 

 

Fabiano Caruana modtager trofæet som nummer et flankeret af Wesley So (3) og Magnus Carlsen (2). Foto: https://www.tatasteelchess.com/
 

Slutstillingen efter 13 runder:
1. GM Fabiano Caruana (2822) 10 point
2. GM Magnus Carlsen (2872) 8 point
3. GM Wesley So (2765) 7½ point
4. – 5. GM Jorden Van Foreest (2644) 7 point
4. – 5. GM Daniil Dubov 2683) 7 point
6. – 9. GM Viswanathan Anand (2758) 6½ point
6. – 9. GM Jan-Krzysztof Duda (2758) 6½ point
6. – 9. GM Alireza Firouzja (2723) 6½ point
6. – 9. GM Anish Giri (2768) 6½ point
10 – 11. GM Jeffery Xiong (2712) 6 point
10. – 11. GM Vladislav Artemiev (2731) 6 point
12. GM Nikita Vitiugov (2747) 5 point
13. GM Yu Yangyi (2726) 4½ point
14. GM Vladislav Kovalev (2660) 4 point

 

Tata Steel Challengers blev vundet af David Anton Guijarro fra Spanien med 8½/13. Nils Grandelius fra Sverige endte på 6½ point. 

 

De danske spilleres resultater i undergrupperne, hvor der samlet var omkring 1600 deltagere med: 

 

Gert Aagaard scorede ½/3 i Weekday 2D.
Niels Erik Andersen spillede 3 x remis i Weekday 4E og vandt Weekend 4D med 2½ af 3. 
John Christopher Højstrup Christensen vandt Weekday 4K med 2½/3, og i Nine-round 4E sluttede han på 3. pladsen med 5½/9.
Jacob Hein blev nummer 6 i Nine-round 8C med scoren 5 point.

Orla Eilegaard Jørgensen blev nummer 2 i Nine-round 7F med scoren 7/9.

 

Link til hjemmesiden for turneringen: https://www.tatasteelchess.com/ 

 

—-

 

Amager Skakforening afholder en træningsweekend for de bedste juniorer fra den 29. februar til den 1. marts. Klubben har fået tilsagn af GM Mads Andersen, IM Jacob Aabling-Thomsen og WFM Marie Frank-Nielsen til at komme og undervise. Træningen retter sig mod juniorer med over 1300 i rating, og træningsweekenden er støttet af Københavns Skak Union, men juniorer fra hele landet er velkomne. Indtil videre er der 13 tilmeldte. Se mere om træningsweekenden: HER

 

—-

 

Martin Percivaldi og Niels Skou deltager i Gibraltar International Chess Festival 2020 – Masters der spilles frem til torsdag i denne uge. Efter 6 runder har Martin scoret 3 point, mens Niels indtil videre må nøjes med 1 point. Link til resultater for de to danske spillere: HER. Link til turneringens hjemmeside: https://www.gibchess.com/. Link til live på Chess24: HER

 

—-

 

Middelfart Skakklubs spændende arrangement med de tre verdensmestre i byrådssalen var en god indgangsvinkel for de lokale medier, der viste interesse for turneringen. I den lokale Ugeavisen var der efterfølgende et interview med Jørn Sloth. Læs artiklen: HER

 

 

 

—- 

 

Den traditionsrige TePe Sigeman Chess Tournament spilles i år fra den 29. april til den 5. maj i Malmø. Arrangørerne har fået feltet på plads, og det bliver til et nærmest sensationelt gensyn med den 12. verdensmester Anatoly Karpov, der udover holdskak i Tyskland, ikke har spillet en seriøs turnering siden september 2009. Deltagerfeltet ser således ud: 

GM Anatoly Karpov, Rusland
GM Nils Grandelius, Sverige
GM Alexei Shirov, Spanien
GM David Navara, Tjekkiet
GM Liêm Guang Lê, Vietnam, 
GM Harika Dronavalli, Indien
GM Jorden Van Foreest, Holland
GM Nihal Sarin, Indien 

 

Link til turneringens hjemmeside: http://www.tepesigemanchess.com/ 

 

—-

 

I forbindelse med at Jesper Søndergaard Thybo færdiggjorde GM-titlen, var der et indslag i TV2 Midtvest om den unge spiller fra Jetsmark: https://www.tvmidtvest.dk/nyheder/22-01-2020/2200/ung-skakspiller-har-sikret-sig-en-stormestertitel

 

—- 

 

I anledning af at Dianalund Skakklub fylder 75 år, afholder klubben en reception søndag den 9.februar 2020 kl. 16.30 – 17.30 i Borgerhuset i Dianalund. Klubben byder på kaffe og kage m.m. Efter receptionen er der fri adgang til den 40. Holbergturnering, der starter kl. 18. Link til turneringen: HER