Karjakin kæmpede sig til en remis

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Også det tredje parti i VM matchen mellem Magnus Carlsen og Sergey Karjakin endte med en remis. Karjakin spillede Berliner-forsvaret og Carlsen overraskede med at spille 10.Te2. Efter 25 minutters betænkningstid spillede Karjakin b6, og Carlsen flyttede tårnet tilbage på e1. 

 

Som i det første matchparti blev brikfordelingen tårn+springer til Carlsen mod tårn+løber til Karjakin. Springeren var igen en lille smule bedre end løberen, men modsat det første matchparti fik Carlsen denne gang lagt et solidt pres og opnåede en stilling der formodentligt var vundet. Karjakin forsvarede sig dog bravt og det lykkedes ham at holde stillingen remis efter 7 timers hård kamp. 

 

Efter sejt forsvarsspil lykkedes det Karjakin efter 7 timers spil at holde 3. matchparti remis. Foto: Pouelsten Holm Grabow

 

Pouelsten Holm Grabow fra Evans er taget til New York for at følge matchen, og han skriver her til skak.dk om hans oplevelser “on location”:  

 

“Jeg besluttede mig at tage en tur til New York for at se matchen, da man vel skal se en sådan når der nu er mulighed for det. Da de første par partier gerne er kedelige remiser (det blev vel tilfældet) så jeg ankom 2 dage før 3. runde, og nåede derfor også en tur i Central Park for at se og spille partier der (vel også et must når du er i New York).

 

Kø ved indgangen til VM matchen. Foto: Pouelsten Holm Grabow

 

I god tid ankom jeg til spillestedet, idet jeg var lovet adgang til selve spillerummet denne dag (kun 10 fotografer hver dag). Indgangen var tydelig markeret endda med en indgang for VIP´er. Der blev åbnet for adgang en time før partiet begyndte, og der var en lang kø på ca. 50 mennesker der hver især betalte 75 $ (ca. 550 kr) for at komme ind. Der er kontrol af tilskuerne, og jeg fik min taske gennemset.

 

Selve spillestedet var opdelt i forskellige afsnit:
1. Gennem en tyk rude kunne man se spillerne, men ikke følge partiet. Her stod hele tiden mange mennesker, og der var sågar kø for at komme derind.
2. Et kommentatorrum, hvor man på flere skærme kunne følge partiet og kommentarer af Judith Polgar (på skærmen), der var vel 150 tilskuere hele partiet. Efter partiet kommenterede Carlsen og Karjakin partiet her.
3. Kantineområde også med salg af diverse artikler. I anledning af min fødselsdag indkøbte jeg en kasket 22$ (165 kr) og en Sweatshirt 44$ (308 kr).

 

Selve partiet synes jeg var meget spændende, og da amerikanerne er meget mere åbne, så diskuterede jeg partiet med de omkringstående. Vi var enige om, at Magnus have fordel det meste af vejen men nogen klar gevinst fandt vi ikke (vi brugte ikke computer og der var en del støj i kommentator rummet). Da der er mange muligheder for at få partiet gennnemspillet på diverse hjemmesider (jeg foretrækker chess24.com) skal jeg ikke kloge i de forskellige varianter, kun oplyste Magnus, at træk 10 var en fingerfejl. Tårnet skulle have været til e1, så har vi også set det i et VM parti. Magnus mente han stod lidt bedre det meste af partier, det var Karjakin ikke helt enig i (vel forventelig).

 

 

Kommentatorrummet. Foto: Pouelsten Holm Grabow

 

Hvis der er nogen spørgsmål/kommentarer kan i sende en mail til pouelsten@gmail.com. Jeg er i New York til og med runde 8, og sender nok nogle rapporter hjem til skak.dk undervejs.” 

 

 

Pouelsten Holm Grabow foran indgangen til VIP-området på Manhatten. Foto: Privatfoto

 

3. matchparti: 

 

 

4. matchparti spilles i dag tirsdag aften kl. 20:00. Karjakin har hvid. 

 

Link til den officielle hjemmeside: https://worldchess.com/

 

Udover den officielle hjemmeside, kan matchen også følges med livekommentarer på CHESSBOMB og på CHESS24