Første matchparti remis

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Første parti i VM-matchen mellem verdensmester Magnus Carlsen fra Norge og udfordreren Sergey Karjakin fra Rusland endte remis efter lidt over 4 timers spil og 42 træk.

 

Magnus havde hvid og åbningen blev Trompowsky (måske med skjult hentydning til det nyligt overståede præsidentvalg i USA) og Karjakin besvarede 2.Lg5 med det principielle d5 efterfulgt af c5. Magnus spillede ret hurtigt 6.Lb5, som er en nyhed og derfor muligvis har været en hjemmeforberedelse. Karjakin forsvarede sig godt, og spillerne kom hurtigt i slutspil med tårn og springer mod tårn og løber, men hvor Magnus havde en meget lille fordel på grund af en bedre bondestruktur. Partiet kom dog aldrig ud over remisgrænsen. På pressekonfenferencen efterfølgende kritiserede Carlsen 27.f4 som det træk der fjernede enhver mulighed for at spille på gevinst.

 

 

Remis i første parti mellem Carlsen og Karjakin. Foto: World Chess

 

Dagens parti:

 

 

Matchens hjemmeside: http://worldchess.com/

 

 

Udover den officielle hjemmeside kan matchen også følges på Chessbomb med livekommentarer HER og på Chess24 HER