ECU møde

I forbindelse med Hold EM i Grækenland afholdtes også generalforsamling i det europæiske skakforbund, ECU.

Ved officielle ECU arrangementer er der med virkning fra den 1.januar 2012 indført en Dress Code for spillere og arrangører. Forslagets ordlyd:

“All participants as well as the arbiters must comply with the Tournament Dress Code agreed between European Chess Union and Organizer. Participants will present themselves in a neat and clean appearance.

Tournament Officials will have the right to give official warning to any player not properly attired.

Spectators not properly attired will have to leave the playing area.”

Fritaget for ovenstående er U8 – U14 turneringer, mens der godt kan sættes krav til U16 og U18, dog skal man her tage hensyn til unge kan foretrække en anden beklædning end voksne.

Ligeledes med virkning fra januar 2012, må man ikke tilbyde remis de første 40 træk i officielle ECU-turneringer. Det gælder dog ikke ved seniorturneringer. DSUs formand er med i den komite, der har anbefalet ændringen.

www.dsu.dk har spurgt formand Lars-Henrik Bech Hansen: ”Er der planer om at indføre lignende regler i officielle DSU-turneringer som DM og Divisionsturneringen?”
Lars-Henrik Bech Hansen: ”Nej, der er ingen planer om at indføre en Dress Code ved danske turneringer. Men man kan bestemt godt overveje, om reglen om ikke at måtte tilbyde remis i de første 40 træk, kunne indføres ved f.eks. DM.”

Se ECU kommissionens anbefaling angående Dress Code
Se ECU kommissionens anbefaling angående Sofia-rules (remisregler)

Hjemmeside: www.europechess.net