Percivaldis NM-afslutning i finsk tv

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

NM 2016

Nordisk Mesterskab i Finland endte med både stormesternorm og sølvmedalje til Martin Percivaldi.

 (Til højre ses Martin Percivaldi, Danmark og sølvmedalje, sammen med de to svenske stormestre, Axel Smith (bronze) og i midten Erik Blomqvist, guld og Nordensmester. Foto fra turneringens hjemmeside. Yderst til højre i baggrunden står turneringens topratede, Hammer fra Norge, som ikke fik medalje i denne omgang.)

 

Den 17-årige dansker kom også i finsk tv, hvor man valgte at vise det afsluttende parti i lyntempo fra livediagrammet. De sidste træk hvor det vigtige halve point kom i hus blev dog vist i normal tempo.

 

Martin i_finsk_tv_NM_2016 

Fra nedenstående link på et 18 minutter langt indslag skal man hen mod slutningen af programmet, og ind 15:38.

 

Link til Martin Percivaldi i finsk tv

 

Der er også interview på engelsk med Martin Percivaldi og med Nordensmester Erik Blomqvist og en af de finske spillere.

 

På finsk bliver der i indslaget op til interviewet blandt andet sagt, at unge mere og mere indtager skakverdenen. Norge og Sverige er stærke, men Danmark sendte en ung mand til Finland, og han leverede en overraskelse i Sastamala. Martin Percivaldi har rødder i Finland, men han spiller for Danmark. Martin spillede stærkt hele vejen. I sidste runde var remis nok for Blomqvist til at vinde, og en remis var også god for Martin Percivaldi.

 

Link til søndagens historie på skak.dk