Tredelt føring i FIDE Grand Prix

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

 

Khanty-Mansiysk

Inden de to sidste runder i FIDEs Grand Prix i Khanty-Mansiysk i Rusland lå tre spillere lige med 5,5 af 9, men lige i hælene på dem var andre tre fra verdenstoppen med 5,0 point.

De tre med 5,5 var Dominguez, Caruana og Nakamura. De tre forfølgere Gelfand, Jakovenko og Karjakin.

 

I næstsidste runde tabte Dominguez til Jobava og Jakovenko slog Karjakin.

Dermed er den nye topgruppe stadig på tre spillere inden sidste runde tirsdag, nemlig Jakovenko, Caruana og Nakamura, alle 6 point. Lige efter følger Dominguez og Gelfand, 5,5. Grischuk, Giri og Karjakin 5. Resten af feltet er Svidler og Tomashevskij med hver 4,5. Jobava kom trods sejr i næstsidste runde ikke væk fra næstsidstepladsen men dog op på 4 point og Vachier-Lagrave slutter feltet af med 3.

 

Karjakin med_to_hnder_i_brikkerne

 

Det er ingen sag at spille topskak, hvis man må bruge begge hænder! Sergej Karjakin retter på brikkerne inden de sidste runders spændende afslutning om en plads i Kandidatturneringen. (Foto: Kirill Merkurev.)

  

Link til turneringen på skak.dk forsiden.