Pelle Bank fører i Horsens

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

I Horsens Lang Weekend er der nu spillet fire runder. Lørdagen byder på runder kl. 10.00 og kl. 17.00. Vi har modtaget nedenstående fra arrangørerne.

Pelle Bank fører i Horsens
Af Eigil Straarup
I 17. Horsens Lang Weekend EMT anno 2014 har Pelle Bank (SK1968/Aarhus) lagt sig alene i front med maksimale 4/4. Han har et kobbel af dygtige skakspillere lige i hælene på i alt ni spillere med 3½/4, som han skal forsøge at holde fra livet resten af weekenden.

Blandt de ni finder man unge Tobias Dreisler (SK1968/Aarhus). Han er én af i alt 22 juniorer, der er med i årets udgave af ”Den Lange”. I det kuld af unge talenter er der mange, som allerede er kendte skikkelser i hele skakkens Danmark, og flere af dem har potentiale til at drive det meget vidt. I Horsens er vi glade for, at vi huser en turnering, der én gang om året er samlingspunkt for en stor del af cremen af den danske skakungdom. Vi er glade for at have jer her, og vi glæder os til at se jer igen i de kommende år! I dag blev der taget billeder af juniorerne mellem de to runder. Billedet her er taget foran hovedindgangen til Langmarkskolen.

 

junior hlw
Juniorerne i Horsens Lang Weekend. Bagerst fra venstre: Viktor Haarmark Nielsen, Mikkel Manosri Jacobsen, Jesper Søndergaard Thybo, Samuel Heine May, Tobias Dreisler, Alexander Torp Jørgensen, Rasmus Thøgersen, Tobias Ilsøe Jensen og Sophus Mechlenburg Møller. Forrest fra venstre: Jacob Foged Christensen, Rauf Martuzov, Yunus Mermer, Ellen Fredericia Nilssen, Nicolai Kistrup, Jonas Bjerre, Filip Boe Olsen, Thomas Thybo og Jonas Hilwerdan.  På billedet mangler Farzam Firooznia, Phong van Nguyen, Kasper Skaarup, Arunn Ananthan og Joshua Kehlet. (foto: Tiom Bjerre)

 

Så retter vi igen blikket tilbage mod toppen af ”Den Lange”! Pelle Bank, der oprindeligt kommer fra Horsens, har som nævnt lagt sig i front med maksimale 4/4 som eneste mand efter fire runder. I fredagens første runde vandt han over Thomas Klitgaard, og da han i aftes også vandt over IM Jonathan Carlstedt med de sorte brikker, strøg han alene til tops i tabellen. Pelle har indtil videre haft tre sorte og kun ét hvidt parti. Lørdag åbner han dagen med de hvide brikker mod FM Casper Dahl Rasmussen. 5. runde byder blandt andet også på topopgør mellem IM Jens Ove Fries Nielsen-Alexander Rosenkilde, Tobias Dreisler-FM Martin Bækgaard, FM Niels Jørgen Fries Nielsen-Tavs Bjerre og Kristoffer Dyrgaard-Brian Jørgensen.

Nedenfor kan du klikke dig igennem Pelle Banks gevinst over IM Jonathan Carlstedt fra 4. runde. Tyskeren ofrede et par bønder i åbningen, hvilket åbenbart er ret karakteristisk for hans spillestil. Her virkede det meget skidt, og det så ganske enkelt ud til, at det reelt var spil til ét mål – men flot eksekveret af Pelle!

I går blev der også spillet adskillige andre seværdige partier, som vi har noteret os, at rigtig mange af jer derude fulgte over nettet og chattede ivrigt med på. Tak for opmærksomheden derude, vi glæder os over, at I føler jer godt underholdt! Lad mig fremhæve især to partier mere fra i går, som man bør unde sig selv at bruge nogle minutter på at kigge igennem! Det drejer sig om Rewitz-Bækgaard og Dyrgaard-Teplyi, der begge blev spillet i 3. runde. Både Kristoffer Dyrgaard og Martin Bækgaard (Vinder af ”Den Lange i 2011!) har 3½ points og har gang i en god turnering. De er blandt dem, der byder sig mest til for at vippe Pelle af pinden, inden weekenden er omme!

 

pelle bank_hlw
Pelle Bank fører Horsens Lang Weekend (foto: Tim Bjerre)

Lørdag er også dagen, hvor vi byder velkommen til Kvindelandsholdets træner Thomas Schou-Moldt, der kommer til Horsens for at kommentere slagets gang i 5. runde og 6. runde. Vi har fået auditoriet på Langmarkskolen til rådighed, og det er her, Thomas holder til det meste af lørdagen og kommenterer til et webcam. Det kan du selvfølgelig følge hjemme fra sofaen, men kom dog frisk til Horsens!

I auditoriet er der 10 bænke med plads til cirka 12 mennesker på hver bænk, så I skal ikke holde jer tilbage derude! Vi håber, at mange af jer derude, der indtil videre har fulgt ”Den Lange” over nettet, vil rive en dag ud af kalenderen og komme til Horsens for at besøge turneringen. Ud over at man kan se noget god skak, møde en masse gode bekendte og venner fra skakmiljøet, så er der også mulighed for at købe skakbøger i Henrik Mortensens udsalg og i Trine Treppendahls medbragte bøger. Langmarkskolen ligger på Nørrebakken 1, 8700 Horsens.

 

Stillingen i toppen efter 4. runde i Horsens Lang Weekend: 1. Pelle Bank (SK1968/Aarhus) 4/4. 2-10. FM Martin Bækgaard (Nordre/Aarhus), IM Jens Ove Fries Nielsen (Viborg), Brian Jørgensen (Næstved), Kristoffer Dyrgaard (FREM/Odense), Alexander Rosenkilde (Taastrup), Tobias Dreisler (SK1968/Aarhus), Tavs Bjerre (Skanderborg), FM Casper Dahl Rasmussen (ØBRO) og FM Niels Jørgen Fries Nielsen (Esbjerg).

 

Eigil Straarup
 

Resterende program:

5. runde lørdag den 12. juli kl. 10.00
6. runde lørdag den 12. juli kl. 17.00
7. runde søndag den 13. juli kl. 10.00

Der vises 14 partier live.

Hjemmeside: skakklub.net/hsf/denlange/2014/