EM for kvinder

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Oksana Vovk er udtaget til EM for kvinder, der spilles i Plovdiv, Bulgarien den 5. – 18. juli. Hun er seeded som nummer 92 ud af 116 spillere. Første runde spilles søndag d. 6. juli kl. 14.00, hvor Oksana Vovk har hvid mod IM Marina Guseva (2362) fra Rusland. Partiet vil kunne følges live på turneringens hjemmeside.

 

Oksana Vovk skriver fra Plovdiv:

 

Det er forbundet med en del spænding at spille EM for kvinder for første gang. Med et felt hvor de første 26 deltagere har over 2400 i rating står en topplacering jo ikke lige på programmet, men mit mål for turneringen er at spille noget god og spændende skak, gerne fulgt op af gode resultater på tavlen.

 

Jeg fik allerede snuset lidt til det stærke selskab i de tyske kvindemesterskaber for 2 uger siden, hvor jeg havde fornøjelsen af at møde nr. 13 og 28 på listen, dog uden at det lykkedes mig at få point imod dem.

 

Det er mit indtryk, at man enten elsker eller hader Bulgarien, men byen Plovdiv er en hyggelig historisk by, som jeg har hørt meget godt om fra deltagerne i Europa-Cuppen for 2 år siden. Vi bor og spiller på samme hotel i centrum af byen, med udmærkede forhold. I går blev der holdt et stort bryllup på hotellet (og vi alle var hermed underholdt det meste af natten), men vi håber at dette ikke sker hver dag. Jeg deler værelse med Lenka Ptacnikova fra Island, som jeg mest kender fra flere kvinde-NM stævner vi har spillet sammen. Lenka har lige scoret sin 4. IM-norm i Teplice-Open, men mangler 90 ratingpoints for at få sin titel, så der er lidt vej endnu, men inspirerende er det alligevel.

 

Ud over toppen af europæisk kvindeskak har vi her også et par andre celebrity gæster. I går kom GM Hikaru Nakamura og satte sig ved vores bord. Jeg var nødt til at høre, om han havde fået dispensation til at deltage i turneringen, men det havde han desværre ikke! Han er her sammen med sin italienske kæreste og mente, at han kom da der ikke var andre turneringer han kunne spille… Lenka bemærkede, at en turnering for medrejsende kærester og mænd til pigerne her nemt kunne gå hen og blive en stærk stormesterturnering – fx er en anden deltager gift med armenske Sergey Movsessian.

 

Turneringen spilles efter de nye Fide-regler, hvilket betyder, at ikke kun mobiltelefon, men også kamera er forbudt i spillelokalet (tænk hvis man gemte nogle skakfiler på hukommelsen!) – og det vil nok lægge en dæmper på billed-mulighederne. Så er der Sofia-regler hvor man ikke må tage remis de første 40 træk. Desuden lægges runden om aftenen, men er først endelig gyldig kl. 10 den følgende dag. Runderne starter kl. 14 dansk tid, og i dag skal jeg møde en stærk russer IM Guseva.

 

Udover Lenka og mig selv er WIM Inna Agrest med fra Skandinavien, mens Norge nok har så travlt med OL-planlægningen, at de ikke har sendt nogen deltager til turneringen.

Jeg prøver at sende et par rapporter hjem i løbet af turneringen, for så vidt tiden tillader det.

 

em for_kvinder_350pixh

På billedet (Morgenmad med celebrities): Højre side: WGM Lenka Ptacnikova (Island, fra Tjekkiet), IM Melia Salome (Georgien), IM Olga Zimina (Italien, fra Rusland) og Oksana Vovk. I baggrunden en mor og datter fra Rusland.

 

Oksana Vovk

 

Hjemmeside: www.eiwcc2014.eu