Ned på jorden igen..

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

De danske kvinder kom ned på jorden igen med et 0-4 mod Serbien. Serberne har et meget stærkt hold, som det ikke er nogen skam til at tabe til. Ratingforskellen mellem de to hold svarer til at de danske herrer skulle møde et hold med over 2800 i ratingsnit.

At det så bliver hele 4-0 er selvfølgelig ærgerligt, men hernede spiller vi med matchpoint, så vi
hænger fortsat på i den bedste ende af tabellen.

Louise og Marie blev tildelt regulære lektioner med de sorte brikker. Efter partiet kunne Louise pludselig huske hvorfor hun egentlig var holdt op med at spille Skandinavisk. “Husk at skrive at jeg var forkølet!” var hendes kommentar efter partiet. Det er hermed gjort, Louise var dog også inde på, at hendes modstander havde spillet stærkt, hvilket muligvis også påvirkede udfaldet.

Marie tillod unødvendigt modstanderen at sætte sig fast på 7. række med tårn og dronning. Derefter gik det hurtigt.

Trine var godt med i sit parti. Efter at have været presset med hvid i åbningen fik hun styr på stillingen. Modstanderen ofrede en bonde for initiativet, men dronningerne blev byttet og bonden kunne gives tilbage med lige spil. Desværre valgte Trine at holde på bonden lidt for længe, hvilket førte til en invasion af sorte brikker i den hvide stilling. Serberen fandt en fin kombination som vandt en løber, hvorefter partiet naturligvis ikke kunne reddes.

Sandras parti var dagens tragedie. Med hvid mod WGM Alisa Maric (2405) fik hun en fin stilling efter åbningen. Omkring træk 20 fandt Sandra en smart kombination som vandt en bonde og samtidig førte til at afbytninger. Efter yderligere 25-30 træks tålmodige manøvrer var al modstand tæt på at være nedkæmpet. Tre-fire præcise træk mere og modstanderen kunne opgive.
Desværre kollapsede Sandra ved at stille en springer direkte i slag og måtte opgive to træk senere. Det var naturligvis en dybt rystet Sandra som forlod spillesalen. At holde den store favorit fuldstændig under kontrol i fem timer for så at smide det hele væk på et sekund – noget så brutalt kan vist ikke forekomme i andre sportsgrene end skak.