Mads Andersen vandt Visma Chess 2014

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Det blev ikke til nogen GM-norm til Mads Andersen i Visma Chess 2014 i den svenske by Växjö, men han kan se tilbage på en flot turneringssejr, hvor 5½ af 9 var nok til en udelt førsteplads.

For at score en GM-norm skulle Mads Andersen havde slået GM Tiger Hillarp Persson i sidste runde. Det var han ikke rigtig tæt på og det var svenskeren, der spille på gevinst de sidste mange træk.

 

mads 9ru_visma
IM Mads Andersen – udelt sejr i Visma Chess 2014 (foto: thv)

Vi skal lige se Mads Andersen gevinst med sort i første runde i dag søndag. Turneringen blev afviklet med fire dobbeltrunder.

IM Axel Smith havde også muligheden for at score en GM-norm ved gevinst i niende runde mod finske IM Vilka Sipilä (2423), som vi her på siden så spille 1. c3 i turneringens 7. runde. Partiet var meget spændende og Stellan Brynell brugte meget tid i kommentatorlokalet på at finde op og ned i de mange forviklinger.

Den finske IMer trak dog det længste strå og kan se tilbage på en helt kompromisløs turnering : 4 sejre, 5 nederlag og ingen remiser.

Det blev således ikke til nogen normer i den jævnbyrdige GM-gruppe, hvor kun 1½ point skilte første og niendepladsen.

Slutstillingen i GM-gruppen:
1. IM Mads Andersen (2466), Danmark, 5½ point
2. GM Tiger Hillarp Persson (2556), Sverige, 5 point
3. IM Aryan Tari (2402), Norge, 5 point
4. IM Axel Smith (2481), Sverige, 5 point
5. IM Rasmus Svane (2493), Tyskland, 5 poit
6. GM David Smerdon (2519), Australien, 4½ point
7. IM Quinten Ducarmon (2483), Holland, 4 point
8. IM Vilka Sipilä (2423), Finland, 4 point
9. GM Jacek Gdanski (2510), Polen, 4 point
10. IM Victor Nithander (2438), Sverige, 3 point

 

Selvom det ikke blev til normer i GM-gruppen, gav turneringen som helhed fire normer til internationale titler. FM Jonathan Westerberg, der vandt IM-gruppe A med 7 af 9, scorede sin 3. og sidste IM-norm og er også over 2400 i rating.

 

westerberg
FM Jonathan Westerberg – ny svensk IMer (foto: thv)

I samme gruppe blev en anden svensker, Philip Lindgren, nummer 2 med 6½ hvilket også var en IM-norm. IM Jens Ove Fries Nielsen blev nummer 3 med 6 point.

 

jofn visma2014
IM Jens Ove Fries Nielsen – lille ratingfremgang i Växjö (foto: thv)

I IM-gruppe B scorede Linus Johanssen sin 4. IM-norm, han mangler “bare” at få 2400 i rating, og WFM Ellinor Frisk fik sin sidste norm til WIM-titlen. Linus Johansson vandt gruppen på deling med GM Juan Bellon med 6½ point. Jacob Carstensen delte tredjepladsen med IM Golubka og FM Lokander. De endte 1½ point efter vinderne.

 

linus
FM Linus Johanssen – har 4 IM-normer (foto: thv)

Turneringsarrangør Håkan Jalling fortæller, at man næste år planlægger at udvide turneringen med en større kvindegruppe. I den forbindelse håber man at flere af de danske landsholdsspillere vil deltage. I år var dette ikke muligt, da turneringen lå samtidig med allerede planlagte forberedelser for kvindelandsholdet, der jo skal spille OL i Tromsø til august.

 

haakan j_visma
Håkan Jalling byder velkommen til sidste runde. Bagerst dommer Tapio Tikkanen og Live-master Anders Hansen (foto: thv)

Hjemmeside: www.vismachess.com